Thijs Römer kiest voor maandje cel, maar er is geen plek: ‘Alles vol’

Thijs Römer heeft er als donderslag bij heldere hemel voor gekozen om tóch niet in hoger beroep te gaan tegen zijn gevangenisstraf. “Eén probleempje: de gevangenissen zitten vol.”

Thijs Römer © RTL

Vanwege zijn zeldzaam ranzige gedrag – hij heeft drie minderjarige meisjes online misbruikt – is Thijs Römer veroordeeld tot één maand celstraf, en nóg twee als hij wederom de mist in gaat. Daarnaast moet hij 240 uur lang ergens gaan schoffelen. Aanvankelijk besloot de gevallen acteur om in hoger beroep te gaan, maar daar ziet hij nu van af.

Thijs reageert

Na bijna acht maanden heeft Thijs de knoop doorgehakt: hij gaat zitten. “Ik realiseer me dat de gebeurtenissen grote impact hebben gehad op de slachtoffers en dat hier maar één persoon verantwoordelijk is: ik zelf. Dit inzicht heb ik niet goed kenbaar kunnen maken tijdens de zitting afgelopen zomer.”

Hij vervolgt: “De oprechtheid en de waarde van dit besef kan ik nu alleen ‘bewijzen’ door de rechtbank-straf te aanvaarden en dus niet door te gaan met het door mij ingestelde hoger beroep. Hiermee hoop ik rust te brengen in het leven van alle betrokkenen.”

Voelt bui hangen

Yvonne Coldeweijer weet wel waarom Thijs ervoor kiest om te gaan brommen. Zij denkt dat hij in hoger beroep een nóg langere gevangenisstraf had gekregen. “Volgens de opinie was deze veel te laag, dus Thijs voelt de bui al hangen en kiest eieren voor zijn geld”, schrijft ze op haar juicekanaal.

Hoe leest ze zijn verklaring dan dat hij zijn oprechtheid wil tonen door de bak in te gaan? “Bullshit. Is gewoon bang voor een hogere straf.”

Gevangenis vol

Strafrechtadvocaat Clarice Stenger stelt in RTL Boulevard dat het niet zo is dat Thijs morgen de bak in gaat. Er zijn volgens haar namelijk geen cellen vrij. “Hij zal een oproep krijgen om naar de gevangenis te gaan. De gevangenissen in Nederland zitten best vol, dus dat kan wel even duren. Dat is dus ook nog iets dat boven zijn hoofd blijft hangen.”

Thijs zal nu moeten gaan wachten op wanneer hij de bak in kan, besluit Clarice. “Je kunt je niet meteen melden en dat ze je dan meteen opnemen, om het zo maar te zeggen. Je wordt niet meteen in de gevangenis gezet. Dat kan echt even duren. Dat ligt voor hem nog in het verschiet, maar hij zal die maand moeten gaan zitten.”

Verklaring

De verklaring van Thijs’ advocaat:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waarom ziet Thijs Römer af van een hoger beroep?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen