Thijs Römer verbijstert met hoger beroep: ‘Laatste druppel gifbeker’

Thijs Römer wil geen maand de bak in en gaat daarom in hoger beroep in de misbruikzaak die tegen hem is aangespannen. Het zorgt voor ongeloof: “Hij wil de laatste druppel van de gifbeker.”

Thijs Römer © NPO

Een maand lang de bak in? Thijs Römer ziet het absoluut niet zitten. De acteur is veroordeeld voor het online misbruiken van drie minderjarige meisjes, maar vindt zelf dat hij niet zoveel fout heeft gedaan en stelt dat Amsterdammers als hij gewoon wat vrijer worden opgevoed. En belangrijker nog: dat hij die meisjes hielp als een soort hulpverlener.

Yvonne reageert

Kennelijk heeft Thijs nog steeds het idee dat hij niet gestraft zou moeten worden voor wat hij met die meisjes heeft gedaan, want hij gaat in hoger beroep. Vervelend voor de slachtoffers, waaronder Nena Kruizenga, omdat ze deze ellende hierdoor nog steeds niet af kunnen sluiten.

Juicekoningin Yvonne Coldeweijer vindt het bizar. “Thijs laat hiermee zien dat hij nog steeds vindt dat hij niks verkeerd heeft gedaan. 🤦‍♀️ Hij loopt hier tevens het risico mee dat zijn straf hoger uit zal vallen. Want dat kan natuurlijk ook in een hoger beroep. De kans dat hij een lagere straf zal krijgen dan dat hij al kreeg, schat ik namelijk zeer laag in.”

Gifbeker

Ron Vergouwen, de mediakenner van NPO Radio 1, is verbaasd. “Ja joh, lekker die aandacht op je gevestigd houden!”

RoddelPraat-presentator Jan Roos denkt dat het uit pr-oogpunt ook erg onhandig is. “Ah, Thijs wil ook de laatste druppel van de gifbeker.”

RTL Boulevard-ster Rob Goossens kort maar krachtig: “🤦🏻‍♂️.”

Mediaspektakel

Telegraaf-presentator Wilson Boldewijn vindt het dom. “Thijs Römer gaat in hoger beroep. Dat mag gelukkig in deze democratie. Maar vraag me af of het handig is. Weer een heel mediaspektakel en zal het Hof nou milder zijn? Ik denk van niet, maar de bal is rond. Wellicht dat een andere proceshouding helpt?”

En Sébas Dijkstra, die de slachtoffers van The Voice bijstaat: “Voordeel hiervan is wel dat de raadsheren van het gerechtshof de acteur een hogere straf kunnen opleggen.”

Wat zegt Thijs?

Thijs herkent zich naar eigen zeggen te weinig ‘in het beeld dat uit het vonnis naar voren komt’. “Wat er is gebeurd kan en wil ik niet goedpraten”, zegt hij tegen De Telegraaf. “Ik heb destijds in het online contact fouten gemaakt. Dat realiseer ik mij terdege. Ik vind het verschrikkelijk dat zij hieronder hebben geleden en dat spijt me heel erg.”

Hij vervolgt: “Het hoger beroep is niet bedoeld om afbreuk te doen aan dat leed. Ik had me graag willen neerleggen bij de uitspraak van de rechter, maar daarvoor herken ik mij te weinig in het beeld wat uit het vonnis naar voren komt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoopt u dat Thijs Römer door zijn hoger beroep langer de bak in moet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen