Maxime Meiland weigert ploeg RTL Boulevard: ‘Ze durft het niet’

Maxime Meiland durft ondanks het winnen van de smaadzaak – haar biografie mag in de winkel blijven liggen – toch niet voor de camera te reageren. “Er komt nog een bodemprocedure.”

Maxime Meiland © Ster

Een opsteker voor Maxime Meiland: haar biografie mag in de handel blijven en ze hoeft ook niet te rectificeren. Dat had haar vermeende verkrachter geëist, maar de rechter vindt dat ze hem genoeg geanonimiseerd heeft in het boek. Deze jongeman heeft nu een bodemprocedure aangekondigd en daarnaast loopt er ook een strafzaak over de schuldvraag.

Niet op camera

Maxime is dus nog láng niet van deze man af en daarom wil ze deze tussentijdse overwinning ook niet vieren voor de camera van RTL Boulevard, verklapt deskundige Aran Bade in de showrubriek. “Ze wil niet op camera reageren.”

Wel geeft Maxime een schriftelijke reactie: “Ik ben erg blij, vooral voor de slachtoffers die nu zien dat het goed kan komen als je maar je rug recht houdt.”

Aran: “Ze gaan vanavond even rustig eten om erover te praten, want het is nogal wat. Haar verhaal heeft ze al veel eerder aan vriendinnen verteld en daarna in het boek gezet. Het heeft haar echt wel iets gedaan.”

‘Ze durft niet’

Waarom wil Maxime niet voor de camera van Boulevard staan? Presentator Lex Uiting: “Er wordt dus vanavond gegeten op een tussentijdse goede afloop, maar Maxime zegt ook van: ‘Ik durf nog niet voor de camera te reageren, want er komt inderdaad nog een bodemprocedure.’ De kous is nog niet af toch?”

Strafrechtadvocate Clarice Stenger: “Nee, dat geeft zijn advocaat Peter Schouten aan, dat hij gaat doorprocederen en meer bewijs verzamelen.”

En dan helpt het niet als Maxime in de media uitspraken over deze kwestie doet.

‘Een probleem’

De rechter vindt niet dat Maxime in haar biografie te duidelijke aanwijzingen heeft gegeven over haar vermeende verkrachter. Lex: “Daarbij ging hij natuurlijk zélf in Story en Privé een interview geven.”

Clarice: “Dat is een probleem. Dat wordt hem ook echt aangerekend. Het hele hoor en wederhoor is in evenwicht doordat hij zelf is gaan praten met die bladen. Dat heeft hij zelf gedaan.”

Overigens benadrukt Clarice dat de smaadzaak dus níet over de schuldvraag ging. “Dit blijft dus doorgaan en dan hebben we ook nog de strafzaak. Dat gaat over de vraag: heeft die verkrachting plaatsgevonden? Daar doet deze rechtbank geen uitspraak over.”

‘Move on!’

En wat vindt Yvonne Coldeweijer, die goed contact heeft met Maxime, ervan? Zij schrijft op haar juicekanaal: “Bro, je hebt verloren. 🤦‍♀️ Ik snap dat je ineens beroemd bent in je dorp en daar lekker op gaat, maar de rechter heeft al gesproken dus ga anders lekker door met je leven. 👍”

Ze besluit: “Dat je zogenaamd anoniem wil blijven wordt sowieso steeds ongeloofwaardiger. Je naam is überhaupt nooit genoemd. Move on.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen