Rob Goossens opent aanval op Theo Maassen: ‘Hij kan niet op tv’

Rob Goossens spreekt zich uit: hij opent in het invloedrijke RTL Boulevard de aanval op Theo Maassen. Hij roept BnnVara min of meer op om de cabaretier te laten vallen. “Dit kan niet.”

Rob Goossens en Theo Maassen © NPO

Als je het vergelijkt met enkele andere BN’er-schandalen, dan is er relatief weinig ophef over: de beschuldigingen van huiselijk geweld aan het adres van Theo Maassen. Hoe dat kan? Puur en alleen omdat hij de zwijgtactiek hanteert: door er zelf niets over te zeggen hoopt hij dat die beschuldigingen van huiselijk geweld overwaaien. Maar gebeurt dat wel?

Theo onder vuur

Er wordt misschien relatief weinig gesproken over het Theo-schandaal, maar toch is hij door die beschuldigingen wel vrij geruisloos de presentatie van Zomergasten kwijtgeraakt. En de afgelopen weken klinkt ook her en der dat het schandalig is dat BnnVara wél vasthoudt aan Theo; begin mei moet zijn nieuwe vrijdagavondshow Der Theo beginnen.

Het zou voor het eerst zijn dat een BN’er die zó onder vuur ligt gewoon van start mag gaan op zo’n ontzettend prominente uitzendplek: om half negen, direct na het Achtuurjournaal. Kan dit wel? Nu begint ook het invloedrijke RTL Boulevard zich ermee te boeien. Daarin opende tv-kenner Rob Goossens gisterenavond het vuur op de cabaretier.

Naar de middag?

BnnVara houdt vooralsnog vast aan Theo, maar de NPO lijkt niet uit te sluiten dat ze zijn programma in elk geval gaan degraderen naar een minder prominent tijdstip, bijvoorbeeld de zeer late avond of de middag.

Zou Rob het raar vinden als Theo wél gewoon door mag gaan? “Heel raar, ook omdat het op vrijdagavond half negen is. Dan zeg je inderdaad van: haal de kinderen van hun kamers, zet de cola en chips op tafel, we gaan lekker naar iemand kijken die ervan beschuldigd wordt dat hij in elk geval twee partners slash ex-partners mishandeld heeft.”

En plein public

Het is volgens Rob absurd dat Theo niet wil ontkennen. “Er zijn zoveel vragen en hij weigert daar en plein public antwoord op te geven. Dat was ook voor de VPRO het grote probleem.”

De VPRO heeft Theo van Zomergasten af gehaald omdat hij niet publiekelijk wil zeggen dat de verhalen over huiselijk geweld niet kloppen. “Als jij tegen mij zegt: ‘Hé Rob, ik heb echt niks gestolen’, en ik vraag: ‘Wil jij dat ook even op Instagram zetten?’, en je zegt: ‘Nou, misschien niet’, dan denk ik: ja, heb jij dan wel de waarheid tegen mij gesproken?”

Publiek figuur

Is het misschien principieel dat Theo niet wil reageren op verhalen die in een tijdschrift als Privé gepubliceerd worden? “Dan moet je lekker in een magazijn gaan werken, maar als publiek figuur liggen de standaarden nou eenmaal wat anders”, aldus Rob.

Theo kan zonder ontkenning nóóit meer op tv, denkt hij. “Nee. Welke omroep gaat dat in vredesnaam doen, wetende dat ze heel wat negatieve publiciteit er gratis bij krijgen? Want alle interviews zullen eerst gaan over: ‘Hé Theo, kun je daar nog wat over zeggen?’

Goed fatsoen

Volgens Tina Nijkamp is er binnen BnnVara onvrede over het vasthouden aan Theo. Rob: “De omroep ontkent ten stelligste dat zich mensen bij de directie hebben gemeld, maar ik heb al een paar mensen gesproken die daar werken die toch gefronste wenkbrauwen hebben.”

Der Theo moet uit het schema gehaald worden, adviseert Rob. “Het wordt nu allemaal zo rommelig dat je eigenlijk niet met goed fatsoen iets kunt uitzenden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Theo Maassen die uit principe niet reageert op Privé-artikel: respect of beetje dom?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen