Gordon stopt alwéér, maar klopt zijn reden wel? ‘Nee, is smoesje!’

Gordon zet na tweeënhalve week toch weer een streep door zijn comeback. Hij annuleert zijn geflopte theatertour én is verdwenen van Instagram. “De media de schuld geven is een smoesje!”

Gordon © NPO

Het lijkt erop dat Gordon maar beter definitief in de anonimiteit kan verdwijnen. Zijn populariteit is zó sterk teruggelopen dat élke poging tot een comeback in de showbizz zal mislukken. Voor zijn mentale welzijn lijkt het beter om de handdoek in de ring te gooien, want het is evident dat hij niet kan omgaan met de kritiek die met zo’n poging gepaard gaat.

Streep door concerten

Gordon heeft besloten om zijn negen concerten door Nederland af te blazen. Mensen die een kaartje hebben gekocht zullen door de betrokken theaters worden benaderd. Die zullen daar gelukkig niet veel werk aan hebben: het liep op z’n zachtst gezegd niet bepaald storm voor die optredens. “Het is heel jammer, voor iedereen”, zegt manager Nathalie Moser.

Ja, vooral voor die drie fans met een kaartje. Ze vervolgt bij RTL Boulevard: “Hij kan niet met die kritiek omgaan. Het was echt te veel voor hem. Alles bij elkaar. Het is ook niet heel leuk om promo te blijven maken als zoiets afgezeken wordt. Het is in overleg met ons gedaan, dus niet in een opwelling. In principe ga ik er verder niks over zeggen.”

Mysterieus virus

Vivienne van den Assem noemt de zoveelste Gordon-exit ‘onverwacht’, maar daar gaat Rob Goossens niet in mee. “Onverwachts, zeg je?! In alle eerlijkheid: ik heb de afgelopen dagen zitten kijken of ik kaartjes kon krijgen voor zijn tour, omdat ik dacht: we hebben vorige week gezien dat hij vals zong. Ik dacht: wie gaat er in vredesnaam kaartjes kopen?”

Hij vervolgt aan de Boulevard-desk: “Je zag dat die kaarten niet werden verkocht en ik zat toen al te denken aan Romy Monteiro die ooit het theater in ging met de Whitney Houston-tour. Dat liep ook niet en toen hebben ze een of ander mysterieus virus bedacht. Ik heb de afgelopen dagen al zitten denken van: waar zou Gordon mee komen?”

Media de schuld

Dat is nu duidelijk geworden, aldus Rob. “Gelukkig is er altijd nog het konijn uit de hoge hoed, namelijk de media de schuld geven. Het is gewoon weer zo’n uitbarsting. Ik vind het echt gewoon zielig.”

Het is volgens Rob dus gewoon een smoesje om de slechte kaartverkoop te verbloemen. Collega Luuk Ikink: “Ik vind het ook wel sneu dat zo’n comeback dan totaal mislukt.”

Studiogast Gerard Joling houdt het kort: “Het is een hele zure week. Klaar. Sneu.”

Moeilijk karakter

René van der Gijp zegt in Vandaag Inside te denken dat Gordon erg met zichzelf in de knoop zit. “Het is wel vervelend voor hem als je zo’n karakter hebt. Ik bedoel: hij maakt een grapje over Dries Roelvink en die motten van Gerard, en als je zelf dan niet kunt incasseren is dat wel lullig. Dat zit je ook best in de weg. Zonde man.”

Collega Wilfred Genee: “Ja absoluut. Ik vond het wel sneu toen ik het hoorde.”

Johan Derksen: “Er spelen allerlei relevante dingen en ik weiger hier toch weer over die Gordon te gaan zitten pruttelen. Wat kan mij die Gordon schelen, joh. Gordon, jongens… De minst belangrijke man in Nederland is Gordon en daar hebben we het al avonden over. Sodemieter op met je Gordon!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waarom denkt u dat Gordon stopt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen