Özcan Akyol zegt VI alwéér af: ‘Oeps, had je niet moeten zeggen!’

Özcan Akyol zit behoorlijk in de dramaqueen-modus: hij heeft Vandaag Inside alwéér afgezegd. “Ik heb het idee dat je dit niet had moeten zeggen!”, lacht Johan Derksen in de show.

René van der Gijp, Özcan Akyol en Valentijn Driessen © SBS

Het is voor John de Mol een godsgeschenk dat de mannen van Vandaag Inside wel tegen een stootje kunnen, want Özcan Akyol trekt zich bij het eerste het beste mediarelletje zo’n beetje he-le-maal terug uit het publieke leven. De grote vraag is echter waarom: is het omdat hij de Matthijs-rel zat is, of weet hij niet meer hoe hij zichzelf moet redden?

Valentijn valt in

Vriend en vijand zijn het erover eens dat Özcan heeft gelogen in de rel over het brulfilmpje van Matthijs van Nieuwkerk, maar dat zelfs de mannen van VI zich bij de critici hebben geschaard, zal bij Eus in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Hij zegde vorige week zijn optreden in de show af, waarna René van der Gijp riep dat hem dat echt totáál niet boeit.

Eus wordt kennelijk absoluut niet gemist door de mannen van VI, dus het zou zomaar kunnen dat hij zich te trots voelt om nog naar de studio te komen. Eén ding is zeker: hij heeft VI deze week alwéér afgezegd. Normaal gesproken is de maandagavond Eus’ vaste avond bij VI, maar gisterenavond zat Valentijn Driessen op zijn plek.

‘Gewoon welkom’

Wilfred Genee verduidelijkt in de uitzending op SBS 6: “Nou, we hebben het er net even over gehad, maar Eus is toch gewoon welkom?”

René: “Zeker.”

Wilfred: “Ja!”

René: “Eus is een aardige gozer!”

Wilfred: “Ja, daarom!”

Hang een jas neer

René komt terug op zijn opmerking dat je op Eus’ plek net zo goed een jas kunt hangen, en dat niemand het dan merkt. “Ja. Nee, maar ik zei van: ‘Hang een jas neer’, want ik kreeg die donderdag of woensdag een heel alarmerend mailtje van Jan Hillenius, onze eindredacteur: ‘Ja, Eus komt niet!’ Ja… Ja… Ja, jammer dan!”

Van zo’n afzegging kan René écht niet wakker liggen. “Nee, wat moet ik daar nou mee?! Ik zat net lekker buiten, het zonnetje scheen, prima! ‘Eus komt niet!’ Ik zeg: ‘Nou, prima.’”

Hetere vuren

Johan vond die afzegging ook niet echt boeiend. “We hebben hier voor hetere vuren gestaan.”

René: “Ja, daarom, kom op.”

Wilfred: “Maar hij is gewoon welkom.”

René: “Natuurlijk is hij welkom.”

Wilfred: “Ik ga hem morgen wel even bellen dat hij welkom is gewoon.”

Wachtkamer

Tafelgast Valentijn Driessen onthult dat Eus een onzekere factor is geworden bij VI. “Ik heb al een keer of vier in de wachtkamer gezeten voor Eus. Of ik stand-by wilde zijn. Vandaag ook. Ik ben de invaller. Wist je dat niet eens?”

Wilfred: “Ik krijg nu in mijn oor dat ik moet ophouden. Hahahaha.”

Johan: “Ik heb het idee dat je dit niet had moeten zeggen.”

Valentijn: “O.”

Johan: “Nee, want ‘Eus was verhinderd’.”

Soort Gordon

Eus is kennelijk een echte twijfelkont, sneert Evert Santegoeds in de podcast Strikt Privé. “Het is een soort Gordon. Dan wel, dan niet. Eus heeft veel uit te leggen en is niet meer de knuffelvriend die hij altijd geweest is bij VI. Hij heeft het zichzelf ontzettend moeilijk gemaakt met dat hele Matthijs-verhaal.”

Collega Jordi Versteegden begrijpt niet waar Eus op wacht. “Je weet dat je een keer terug moet als je lekker wil schnabbelen.”

Eus dook in het weekend al weg bij het Boekenbal. Evert: “Dan zegt hij helemaal niks tegen niemand. Dat is ook niet heel sympathiek.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Özcan Akyol durft de confrontatie niet meer aan te gaan bij VI. Vindt u hem laf?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen