Hélène Hendriks krijgt serieuze waarschuwing van Angela de Jong

Hélène Hendriks krijgt een serieuze waarschuwing van Angela de Jong nu haar talkshow De Oranjezondag zo ondraaglijk lichtvoetig blijft. “Het bijna obsessieve gehinnik ging me tegenstaan.”

Angela de Jong en Hélène Hendriks © SBS

Ze leek heel even dé talkshowbelofte van SBS 6, maar Hélène Hendriks valt de laatste tijd vies tegen. Haar nieuwe talkshow De Oranjezondag is totáál niet verrassend, niet-inhoudelijk en tergend saai, vinden critici. Het lijkt erop dat ze na alle complimenten een beetje achterover is gaan leunen, denken zij: “Ik had er meer van verwacht. Echt jammer!”

Gekabbel

Angela de Jong, de opiniediva van het AD, zat gisterenavond weer te kijken en vindt het toch wel erg teleurstellen. “Niks mis met een potje lekker lachen op tv, maar in De Oranjezondag is de vrolijkheid bijna obsessief. Daar wordt het programma van Hélène Hendriks helaas niet beter van.”

Het is pittig dat dit van Angela komt, omdat zij juist een groot fan is van Hélène. “Ook al vind je een presentatrice nog zo leuk, er zit een grens aan het gekabbel en gebabbel dat een mens kan verdragen op tv.”

Sauna

Een beetje luchtigheid is leuk, maar bij Hélène gaat het echt nérgens over. Het grootste nieuwtje uit de aflevering van gisteren is dat Jan Joost van Gangelen naar de sauna is geweest. “Het bijna obsessieve gehinnik in De Oranjezondag ging me tegenstaan. Iets wat me nog niet eerder is overkomen bij een programma van Hélène.”

Zonde, vindt Angela. “Het lijkt wel of er in het draaiboek met koeienletters staat gedrukt dat het per se gezellig moet blijven aan tafel. Dat elk meningsverschil uit de weg moet worden gegaan of met een flauwe grap onschadelijk moet worden gemaakt. Ik werd zó flauw van al die opgelegde gezelligheid dat ik de neiging kreeg om weg te zappen.”

AD-column

Waarom Angela tóch niet wegzapte, schrijft ze in haar AD-column:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Hélène Hendriks beter getraind moet worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen