Alexander Pechtold afgeknapt op Arjen Lubach: ‘Hij is heel lullig’

Alexander Pechtold is behoorlijk klaar met Arjen Lubach. De oud-politicus vindt dat de presentator een mes in zijn rug heeft gestoken. “Hij vond het nodig een lullige sneer uit te delen.”

Alexander Pechtold en Arjen Lubach © VPRO

VPRO-ster Arjen Lubach nodigt liever geen politici in zijn programma uit, omdat dat volgens hem tot onwenselijke situaties leidt. Als voorbeeld noemde hij een tijdje geleden oud-D66-leider Alexander Pechtold. Hij was een keer te gast in Zondag met Lubach en dat leidde tot nogal opmerkelijke beelden. En die beelden kregen een staartje…

Backstabberij

Hoe het precies zit? Arjen legde uit: “We hadden Pechtold en die hadden we de Macarena laten dansen, wat heel grappig was, van: ha ha, hij heeft de Macarena gedanst! En toen heeft ‘ie dat Macarena ingezet als zijn campagnemuziek voor de verkiezingen! Ik dacht: dat is ook niet de bedoeling! Sorry, ik wind me heel erg op.”

Arjen heeft deze sneer uitgedeeld in de talkshow van Renze Klamer en dat voelt voor Alexander als backstabberij. Hij is nu wel een beetje klaar met de VPRO-ster, laat hij blijken in gesprek met de VARAgids.

‘Heel lullig’

Het is teleurstellend van zo’n Arjen, vindt Alexander. “Ik ben eens aan de desk van Zondag met Lubach gaan zitten. Dat was een leuk gesprek, al zei Lubach daar zelf jaren later over dat hij dat niet had moeten doen.”

Hij vervolgt: “In de uitzending vroeg hij of ik de Macarena wilde dansen, en dat heb ik toen gedaan. Tien jaar later vond hij het nodig om een lullige sneer uit te delen, omdat we de Macarena hadden gebruikt in de campagne. Nou, jammer dan.”

‘Ik zeg vaak nee’

Het stoort Alexander met name omdat zijn bezoek aan zijn lollige tv-show een gunst was. “Tegen veel van dit soort programma’s zeg ik nee. De slimste mens, De slechtste rijder, weet ik het allemaal, alles komt wel een keer voorbij. De desk bij Shownieuws. Boulevard. Ik ben zelfs een keer gevraagd voor The masked singer.”

Onbegrijpelijk, vindt hij dat. “Ja, dan citeer ik mijn vader: ‘Als ik voor lul wil staan, regel ik het zelf wel.'”

Fragment

Alexander destijds bij Arjen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Alexander Pechtold die de Macarena danst bij Arjen Lubach: willen we dit überhaupt zien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen