René van der Gijp verliest vertrouwen in Eus: ‘Ook al niet waar dus’

René van der Gijp sprong eergisteren nog vólop in de bres voor Özcan Akyol, maar gisteren klonk hij al heel anders. “Het verhaal dat hij mij verteld heeft schijnt ook niet zo te zijn.”

René van der Gijp en Özcan Akyol © SBS

Het is misschien wel de grootste flater in de mediacarrière van Özcan Akyol: het publiekelijk voor de bus gooien van zijn ‘boezemvriend’ Matthijs van Nieuwkerk omdat hij een filmpje heeft gezien met daarop een kant van de presentator die hij niet kende. Dat brulfilmpje blijkt na weken gewoon een fragmentje uit een oude DWDD-docu en is héél onschuldig.

Ander filmpje?

Veel mensen kunnen het niet geloven dat Eus zó’n trammelant heeft gemaakt over zó’n mild filmpje. Er ontstond eergisteren enorm veel verwarring over in Vandaag Inside: zowel Wilfred Genee als René van der Gijp hadden namelijk contact gehad met Eus, en allebei kregen ze een heel ander verhaal te horen van hun VI-collega.

Volgens Wilfred had Eus aan hem toegegeven dat hij inderdaad dat milde fragmentje bedoelde, maar René riep: “Dit is niet het filmpje. Er zijn drie, vier mensen die bij DWDD werkten (…) en zij hebben het filmpje, ze houden het voor zichzelf en op het moment dat Matthijs eventueel weer over zes of zeven maanden de terugkeer aankondigt, dan komt het.”

‘Snap je het nog?’

Een dag later, gisterenavond dus, staan de zaken er weer heel anders voor. Wilfred Genee in Vandaag Inside: “Snap jij het verhaal van Eus nog een beetje? Over dat tapeje? Of snap jij het ook niet? Eigenlijk allemaal niet meer, hè, toch?”

Johan Derksen verloor al eerder vertrouwen in Özcan en zegt: “Nee. Het is een Babylonische spraakverwarring en daar kom je niet meer uit.”

Dan laat René van der Gijp blijken dat hij óók niet meer zo zeker is over Eus: “Tegen mij zat hij te vertellen over die vier mensen hier op dat Mediapark, maar dat schijnt ook niet zo te zijn.”

‘Heel vreemd’

Wilfred beaamt dat hij juist weer iets anders heeft gehoord van Eus. “Tegen mij vertelde hij dat het het filmpje was op internet.”

Johan: “Ik vind nog het meest saillante van het hele geval niet dat het filmpje er niet is, maar dat hij zijn beste vriend laat vallen. Dat vind ik vreemd.”

Wilfred: “Hij kan het maandag vertellen als hij er is en dan zijn we ervan af. Dan ronden we het ook af en gaan we het er niet meer over hebben.”

Leugenaar?

Klopt Eus’ verhaal over die drie of vier wraaklustige oud-DWDD’ers dan wel? “Gisteren heeft hij het mij niet zo uitgelegd, maar goed, dat zou kunnen”, zegt Wilfred tegen RTL Boulevard. “Wat ik wel weet is het verhaal dat René gezegd heeft, dat er een aantal redacteuren klaar staan om nog veel meer naar buiten te brengen als het nodig is.”

Luuk Ikink vindt het een vreemd verhaal dat er nu opeens weer een geheim filmpje zou zijn. “Dat klopt dan toch ook niet? Want Eus heeft altijd gezegd dat die beelden rondgaan! Dat staat haaks op dat ze het voor zichzelf houden.”

Onvoorstelbaar

Wat een raar gedoe allemaal, aldus tv-kenner Rob Goossens. “Überhaupt dat er een groepje van wraakbeluste oud-medewerkers is die Matthijs van Nieuwkerk in een soort van pensioen probeert te chanteren door beelden achter te houden… Ik kan het me niet echt voorstellen.”

En Bram Moszkowicz in Shownieuws: “Ik vind het zó’n hypocriet verhaal van die Eus. Het is helemaal niet zo erg wat Matthijs op die avond heeft gedaan. Een fijne vriend heeft die Matthijs, laat ik het daarbij laten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Özcan Akyol heel hard zijn best moet doen om zijn geloofwaardigheid te redden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen