Özcan Akyol laat zijn bestie Matthijs vallen: ‘Er is wél meer gebeurd’

Dit is écht heel veelzeggend: Özcan Akyol, boezemvriend van Matthijs van Nieuwkerk, twijfelt openlijk over het keelgrijpincident. “Er is echt wel meer gebeurd dan alleen maar stemverheffing.”

Ozcan Akyol en Matthijs van Nieuwkerk © SBS, RTL

Het wordt nu wel héél moeilijk voor Matthijs van Nieuwkerk om de nieuwe beschuldigingen op het gebied van seksueel en fysiek grensoverschrijdend gedrag te blijven ontkennen. Zelfs zijn boezemvriend Özcan Akyol gelooft er niet meer in. Hij zei gisterenavond in Vandaag Inside dat hij Matthijs niet laat vallen, maar dat doet hij ondertussen overduidelijk.

Özcan twijfelt

Matthijs doet geen aangifte van smaad en laster tegen Suzanne Kunzeler, de baas van BNNVARA, en dat terwijl zij volgens hem toch echt onzin verkoopt. Zij stelt dat de presentator iemand bij de keel heeft gegrepen en tegen de muur aan heeft geduwd. Maar ook dat hij seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft gepleegd op de DWDD-redactie.

Critici vinden het veelzeggend dat de presentator geen aangifte doet en daar sluit Özcan zich opvallend genoeg bij aan. “Ik weet dat deze vraag ging komen, maar kijk, als hij zeker weet dat hij het niet gedaan heeft, dan zou ik het wel doen, maar als hij er niet zo zeker van is, dan snap ik wel dat hij het niet doet.”

Juiste perspectief

Özcan denkt dat Matthijs zichzelf als onschuldig ziet. “Ik geloof wel dat je op een gegeven moment zo erg in je eigen beleving van iets zit, dat je misschien niet meer het juiste perspectief hebt, als je begrijpt wat ik bedoel? Dat het voor jou iets kleins was, maar voor de ander heel heftig.”

En als de presentator het als iets klein blijft behandelen, dan wekt dat ergernis, aldus de columnist. “En dat die mensen daarom zo boos worden en contact met Angela gaan zoeken, omdat zij weer denken van: dit klopt niet helemaal.”

Achter de hand

Suzanne beschuldigt Matthijs zonder enig voorbehoud en dat zegt volgens Özcan ook wel wat. “Zij zocht echt de aanval op. Dat doe je volgens mij niet als je niets achter de hand hebt, dus verklaringen van mensen. Zij is zo gesterkt in het feit dat er iets gebeurd is, daarom durft ze op deze manier naar buiten te treden. Ze móet iets hebben.”

Maar wacht even: laat Özcan zijn goede vriend nou voor het eerst publiekelijk vallen? “Kijk, hoe zal ik het zeggen? Die mensen treden niet zomaar naar buiten. Het is een vriend, ik laat hem niet vallen, maar er is echt wel iets meer gebeurd dan alleen maar een stemverheffing of weet ik veel wat.”

Dingen vergeten

Het is een behoorlijke koerswijziging van Özcan, die tot voor kort steevast in de bres sprong voor Matthijs. “Kijk, ik heb heel lang gedacht dat het om stemverheffingen ging en ik dacht van: oké, het gaat nergens over, maar ik vind nu wel… Ook omdat die redacteuren zich nu al zo vaak laten gelden. Dat moet je ook serieus nemen.”

Eén ding is volgens hem zeker: “Die man z’n carrière is vermoord, hij kan niet meer straks bij RTL 4 een feelgood-programma presenteren, want iedereen gaat toch denken: wat gebeurt daar achter de schermen?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Özcan Akyol laat Matthijs van Nieuwkerk vallen. De genadeklap?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen