Gordon durft tóch niet naar Vandaag Inside: ‘Hij wilde 6.000 euro!’

Gordon durft het toch niet aan om aan te schuiven bij zijn criticasters in Vandaag Inside. “Hij eiste op een gegeven moment dat er een orkest bij moest zijn dat 6.000 euro kostte.”

Gordon © NPO, SBS

Het is niet de eerste keer: net als in 2019, toen Gordon op het állerlaatste moment een confrontatie met Angela de Jong bij De Wereld Draait Door afzegde, durft hij ook nu niet in het hol van de leeuw te verschijnen. Gordon is gisterenavond, ondanks een toezegging aan tafelgast Olcay Gulsen, níet verschenen bij zijn grootste criticasters in Vandaag Inside.

Wilfred bellen

Hoe zit het precies? Gordon was eergisteren samen met Olcay te gast in de talkshow Jeroen & Sophie. “Hij had volgens mij eerst onderhandeld dat niemand het over Vandaag Inside mocht hebben, maar het was de eerste zin die hij zélf uitsprak en toen hadden we daar een kleine discussie over”, vertelt Olcay in de Vandaag Inside van gisteren.

Ze vervolgt: “En toen zei hij van: ‘Waarom nodigen ze mij dan niet uit? Want ik kan daar gewoon gerust zingen!’ Dus ik zei: ‘Maar waarom kom je dan niet gewoon?’ Hij zei: ‘Nou ja, ze hebben me nooit uitgenodigd.’ Ik zei: ‘Maar wil je dan dat ik Wilfred even bel en dit vraag?’ Hij vond het een fantastisch idee, hij was superenthousiast.”

Manager niet blij

Olcay regelde het direct. “Ik dacht: nou, dat is wel leuke tv, toch? Hij was heel enthousiast, dus ik liep naar buiten om jou te bellen en ik liep terug en toen was zijn manager zo van: ‘Ja, dat moeten we dan nog maar even bespreken.’ Die zag denk ik de bui al hangen, dus die was helemaal niet zo enthousiast.”

Johan Derksen vindt het laf. “Hij had ons volledig af kunnen bluffen door hier de sterren van de hemel te zingen. Dan hadden we hier met z’n allen voor lul gezeten.”

Olcay: “Maar als hij dan niet goed had gezongen?”

Johan: “Dat verwachtte ik eigenlijk.”

Heel orkest erbij

Wilfred Genee stelt dat Gordon echt alles deed om er onderuit te komen. “Op een gegeven moment kwam er een extra eis bij dat het hele orkest erbij moest. Ik weet niet of hij daar beter door gaat zingen, maar dat zou kunnen. Dat kan alleen niet bij ons in de studio”, vertelt hij aan De Telegraaf.

Hoeveel moest dat orkest dan kosten volgens zijn manager? Evert Santegoeds in Shownieuws: “We hadden in de loop van de ochtend contact en dat wees uit dat Gordon heel graag zijn orkest had willen meenemen. Dat kost dan 6.000 euro. Nou, als de mannen van VI even lappen, dan was dat makkelijk geweest, maar dat was niet de bedoeling.”

Beschamend

Gordon gebruikte het gewoon als excuus, verwacht Evert. “Ik denk dat hij dat als een terugtrekkende beweging gebruikt heeft, dat orkest, om toch maar af te zeggen. Het zou een soort auditie voor hem zijn geweest en dat is met zijn staat van dienst wel een beetje beschamend. Ik denk dat hij zó nerveus zou zijn geweest dat hij sowieso niet goed gezongen had.”

Collega William Rutten, die dik bevriend is met Gordon, vindt dat VI dat budget had moeten vrijmaken: “Dan moet je ook zo sportief zijn om te zeggen als VI: ‘Dat betalen we dan.’”

1,5 miljoen kijkers

Het ging echter niet om budget, maar om ruimtegebrek in de studio: Gerard Joling staat ook altijd met maximaal twee danseressen in de studio. “Ze hadden het natuurlijk graag gedaan, want je weet zeker dat je 1,5 miljoen kijkers had gescoord. Iedereen had dit willen zien, dus die 6.000 euro kunnen ze makkelijk lappen”, aldus Bart Ettekoven.

Op een gegeven moment riep Gordon nog dat hij een klus had in België, aldus Wilfred. Gelooft hij dat? In De Telegraaf: “Hahahaha. Ja, ik kan er niks over zeggen. Gisterenavond wilde hij heel graag en vandaag is de lust iets minder groot, denk ik. Ik weet het niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon toch niet in Vandaag Inside. Wat is volgens u de reden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen