Connie zet drie autootjes in één parkeervak, krijgt boete: ‘Wát?!’

Connie Witteman is woest op burgemeester Femke Halsema, omdat ze twee parkeerboetes heeft gekregen die ze oneerlijk vindt. “Op deze manier moet ik 22,50 euro per uur betalen!”

Connie Witteman en Femke Halsema © SBS, NPO

Het is wel eens omschreven als een rijdende middelvinger: de Birò, het compacte stadsautootje waar decadente typetjes mee rond rijden in met name Amsterdam. Een paar jaar geleden mochten BN’ers nog gewoon op de stoep staan met dit elitewagentje, maar tegenwoordig moeten ze gewoon op een parkeerplek staan én parkeergeld betalen.

Drie Birò’s

Connie Witteman rijdt ook rond in zo’n autootje; ze heeft er in totaal drie, ook voor als er visite langskomt. “Ik ging vrijdag met een paar vriendinnen lunchen in Amsterdam-Zuid. Aangezien ik nog twee Birò city cars in mijn bezit heb zijn mijn vriendinnen ermee achter mij aangereden!”

En toen? “Ik zag een parkeerplaats, dus wij met alle drie de city cars op één parkeerplek gaan staan. Bij terugkomst zaten er twee bekeuringen op 😱. Ik vind dit heel apart want als ik met één grote auto op dezelfde parkeerplek was gaan staan was ik voor één uur uur parkeren 7,50 euro kwijt geweest!”

22,50 euro

Connie wil dus met drie autootjes op pad gaan, maar slechts één keer parkeergeld betalen. “Ik heb die twee andere city cars speciaal voor mijn vrienden, omdat het onmogelijk is om nog ergens te parkeren met een normale auto. Maar voor diezelfde plek moet ik dan twee keer 7,50 euro per uur extra betalen. Dan kost die ene plek ineens 22,50 euro per uur!”

Lang niet alle parkeerruimte is voorzien van witte afscheidingsstrepen, maar als die er wél zijn, vindt Connie dat ze recht heeft op het hele vak en maar één keer hoeft te betalen. “Dit kan toch niet waar zijn?? Ik wil hier graag uitleg van de gemeente over hoe zij dit zien, logisch toch?”

Strepen weghalen

De volgers van Connie leggen haar uit dat je geen parkeervak huurt, maar per vervoersmiddel parkeerbelasting betaalt. “Ik snap de bekeuringen wel. Stel dat die twee andere city cars niet van jou waren maar van een willekeurig iemand. Dan zouden die voordeel halen uit jouw betaalde parkeervak”, zegt iemand bijvoorbeeld.

Connie daarop: “Dan maar die strepen weghalen want dit werkt echt heel irritant.”

Het is volgens Connie sowieso absurd dat je met een klein autootje het volle tarief moet betalen. “Dat vind ik ook vreemd.”

Fragment

Connie is pissig:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Connie wil drie keer parkeren en één keer dokken. Betalen pannenkoek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen