Victor Vlam: ‘Özcan Akyol, dit is killing voor je geloofwaardigheid’

Victor Vlam, mediacriticus en VI-kenner, vindt dat de geloofwaardigheid van Özcan Akyol onder druk staat. “Publiekelijk trekt hij een grote broek aan, maar achter de schermen…”

Özcan Akyol en Victor Vlam © NPO, RTL

Özcan Akyol heeft flink wat losgemaakt met zijn denigrerende opmerkingen over boa’s aan tafel bij Vandaag Inside. Deze ambtenaren hebben al te maken met een gebrek aan respect in de samenleving en dat is door Özcan alleen maar erger geworden. Toch heeft de opiniemaker geen spijt van het boa-bashen, zei hij vorige week nog in BNR’s The Friday Move.

Wel of geen spijt?

Vreemd, vindt journalist Bart Nijman. “Weet u nog, hoe Ozcan Akyol vorige maand bij Vandaag Inside boa’s beledigde? Iedereen boos, met de boa-bond voorop. ‘Als je niks kan, word je boa.’ De andere mannen van Vandaag Inside hadden later nog een boa aan tafel, en namen hun woorden een beetje terug. Eus niet, die had vorige week nog geen spijt.”

Hij vervolgt op X: “ECHTER. Op één plek heeft de opportunistische schnabbelkoning van Koekstad wel z’n woorden afgezwakt: intern bij het Ministerie van Financiën. Foto van hun intranet, van 29 januari.”

Eusportunisme

Bart deelt een screenshot van de volgende intranet-headline: ‘Özcan Akyol: ‘Het was niet mijn bedoeling te kwetsen”. “De reden: secretaris-generaal van minister van Financiën Bas van den Dungen was boos, namens de boa’s van het ministerie, ’temeer omdat [Eus] een column schrijft in het corporate magazine’.”

Dit is ‘Eusportunisme’, besluit Bart. “Een lucratief verdienmodel.”

‘Dit is killing’

Victor Vlam, mediacriticus en VI-kenner, reageert verbaasd. “Eus weigerde in de media zijn woorden over boa’s af te zwakken maar doet dat wel op het intranet van het ministerie van financiën. Waarom daar? In hun interne blaadje schrijft Eus een column (ongetwijfeld tegen een mooie vergoeding). Dit is killing voor zijn geloofwaardigheid”, schrijft hij op X.

Heel discutabel, vindt Victor het. “Publiekelijk trekt hij een grote broek aan. Maar achter de schermen zegt hij tegen zijn opdrachtgever dat hij er niks van meent. Ik ben heel benieuwd naar de reactie van de mannen van Vandaag Inside. Hun programma heeft veel kritiek gekregen vanwege de uitspraken van Eus.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de geloofwaardigheid van Özcan Akyol onder druk staat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen