Jamai Loman krijgt waarschuwing: ‘Dit is niet goed voor je imago’

Jamai Loman krijgt een serieuze waarschuwing nu er een overload aan spotjes van de VriendenLoterij wordt uitgezonden op televisie. Het is onverstandig, vindt Tina Nijkamp.

Jamai Loman © VriendenLoterij

Het is voor Tina Nijkamp al tijden een raadsel waarom BN’ers, en dan vooral de A-sterren, zich laten lenen voor allerlei loterijreclames. Je mikt daarmee immers op een doelgroep van mensen die niet veel geld hebben, maar desondanks toch worden verleid om een deel van hun inkomen op te geven aan een kansspel met een zeer minieme winkans.

Tonnen voor Jamai?

Jamai Loman doet daar nu ook aan mee en dat stelt Tina teleur. Er is maar één reden om zoiets te doen, benadrukt ze: geld. “Ik denk heel veel geld. Ik heb wel eens gehoord dat dat in de tonnen loopt als je Caroline Tensen heet. Nu zie je Jamai weer in elk reclameblok oproepen voor de VriendenLoterij.”

Wat vindt ze daarvan? In Tina’s TV Update: “Ja, ik snap eigenlijk wel dat ze het voor het geld doet, maar het is voor hun imago niet al te best, lijkt me, en ze worden er ook niet sympathieker op. Het is uiteindelijk wel een gokreclame waar je het gezicht van bent. De vraag is of je dat wel moet willen.”

Wat vindt RTL 4?

Chantal Janzen is er in elk geval mee gestopt, zegt Tina. “Die zien we niet meer in een reclame. Ze leent nog wel haar naam onder die brieven die de loterijen af en toe versturen. Chantal Janzen, staat er dan onder. Maar we zien haar niet meer in die televisiereclames en ik denk dat RTL 4 daar heel blij mee is.”

Tina, die jarenlang de zenderbaas is geweest van SBS 6, besluit: “Ik vraag me altijd wel af wat dan de afspraak is tussen RTL 4 en die Postcode Loterij/VriendenLoterij. Jamai is toch ook wel echt een RTL 4-gezicht. Hij is daar in dienst en ik kan me niet voorstellen dat RTL 4 daar zomaar toestemming voor geeft. Daar zal ook wel wat geld tegenover staan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de loterijreclames slecht zijn voor het imago van Jamai Loman?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen