Waarom blijft Theo Maassen zwijgen? ‘Bang voor nóg meer dirt’

Waarom blijft Theo Maassen toch zwijgen over de beschuldigingen van huiselijk geweld? Als iemand zoiets over je roept en het is niet waar, dan ga je daar toch frontáál tegenin? “Hij is bang.”

Lars Duursma, Victor Vlam en Theo Maassen © NPO

Theo Maassen lijkt koste wat kost niet te willen reageren op de beschuldigingen van huiselijk geweld. De cabaretier laat er zelfs de presentatie van Zomergasten voor schieten: de VPRO wilde dat hij een verklaring uit zou geven over de aantijgingen, maar hij staat enorm koppig in de wedstrijd. Wat is daar toch de reden van?

VPRO wantrouwt

Het is volgens mediacriticus Victor Vlam evident dat de VPRO de aantijgingen ‘wel degelijk serieus neemt’. “Als jij als omroep denkt dat het allemaal nergens op gebaseerd was, dan zou je niet eisen dat Theo gaat reageren op deze dingen”, zegt hij in de inmiddels gezaghebbende podcast De Communicado’s.

Co-host Lars Duursma, een gerenommeerd communicatie-expert, haakt in: “Ja, ik vond hun argument in de verklaring ook wel begrijpelijk, want zij zeggen van: ‘We zijn nu bezig met het benaderen van gasten voor Zomergasten en dit blijft dan toch een beetje boven de markt hangen.'”

Weigergasten?

Lars: “Er zijn misschien ook wel gasten die niet naar het programma willen komen zolang Theo Maassen daar nog zit, dus ik snapte wel dat VPRO zei van: ‘Je moet er echt publiekelijk iets over zeggen’, en als hij dan zegt van: ‘Ja, dat wil ik liever niet’, dan zeggen zij: ‘Ja, dan moeten we echt door. Dan moeten we een andere presentator vragen.'”

Victor: “Ja, kijk, en als zij zouden denken van: er is echt helemaal niets aan de hand, dit is een storm in een glas water, dan zou je nog kunnen zeggen als omroep van: weet je, we zitten deze storm uit, het komt alweer goed allemaal. Maar het is overduidelijk dat zij ook wel denken van: er is hier in ieder geval iets aan de hand.”

‘Er speelt iets’

Het is voor Victor lastig om te beoordelen wat er nou precies waar is van de aantijgingen. “Wat er precies aan de hand is, dat weten we allemaal denk ik niet helemaal precies. Maar er is in ieder geval echt iets aan de hand. Dat kunnen we wel stellen. De VPRO neemt dus de aantrekkingen serieus.”

Hij vervolgt: “Dat Theo niet reageert, zegt echt ook wat hoor, want hij kon dus kiezen: of je reageert of je vertrekt als presentator van Zomergasten en hij heeft dus voor het laatste gekozen. Als er niks aan de hand is, dan zou je natuurlijk ook gewoon kunnen reageren. Dan kom je gewoon met een ontkenning.”

Meer problemen

Als het echt niet had geklopt, dan hadden we Theo volgens hem wel gehoord. “Ja, van: ‘Hier is niks van waar. Ik wilde er niet op reageren, maar ik ben ertoe gedwongen. Neem van mij aan, er is niks aan de hand.’ Waarom doet hij dat niet? Ik denk op het moment dat hij dat doet, dan kan zo’n reactie werken als olie op het vuur.”

Theo is dus bang voor nóg meer dirt? Ja, besluit Victor. “Dan zijn er misschien nog andere mensen die gemotiveerd zijn om naar voren te stappen met meer aanklachten. En dan heb je de poppen helemaal aan het dansen. Kortom, dat kan tot alleen maar meer problemen leiden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u anders gaan denken over Theo Maassen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen