Maand na mediarel: Özcan Akyol heeft geen spijt van boa-bashen

Özcan Akyol heeft een maand na de enorme mediarel over zijn boa-uitspraken nog steeds geen spijt. “Ik vind dat boa’s niet heel erg mentaal weerbaar zijn”, sneert de Vandaag Inside-ster.

Özcan Akyol © SBS

Het imago van boa’s staat sterk onder druk sinds ze in Vandaag Inside compleet belachelijk gemaakt zijn door, met name, Özcan Akyol. Veel boa’s voelden zich gekrenkt door de uitspraken en wijzen erop dat er al een gebrek aan respect is voor hun ambt. Ze hebben tijdens hun dagelijkse werkzaamheden veel te maken met agressie en geweld.

‘Het was heftig’

Özcan heeft desondanks geen spijt van wat hij over boa’s gezegd heeft, laat hij weten in The Friday Move. “Ik heb die boodschap al tien jaar, alleen soms komt het harder binnen dan andere keren.”

Gastheer Wilfred Genee: “Jij hebt er veel problemen mee gehad met die boa’s toch?”

Özcan: “Twee weken lang was het erg heftig, ja. Het is niet de meest… Mentaal weerbaar is de groep niet, laat ik het zo zeggen.”

Complimenteus

Wilfred vindt dat Özcan het wel een beetje heeft uitgelokt. “Je was ook niet heel erg complimenteus, als ik heel eerlijk ben.”

Özcan: “Het was toch wel absurdistische humor.”

Wilfred: “De boa moest voor altijd verdwijnen. Daar kwam het op neer.”

Özcan: “Als ik zeg: ‘We moeten boa’s niet bewapenen, want anders gaan ze ons allemaal doodschieten’, dan weet je toch wel dat het een absurde opmerking is.”

Serieus nemen

Het wordt allemaal veel te serieus genomen, vindt Özcan. “Om dat zo serieus te nemen… Echt, het probleem van deze tijd: we nemen alles heel serieus.”

Hetzelfde geldt volgens hem voor Caroline van der Plas, die aanstoot heeft genomen aan zijn uitspraken over haar ex-man. “Die journalist is vrij om het op te schrijven en wij om het door te geven. Dat ze daar zo heftig op reageert… Mensen moeten daar maar een oordeel aan plakken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bagatelliseert Özcan Akyol zijn opmerkingen over boa's?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen