Patty Brard wil niet koffiedrinken met ‘verkrachter’ Maxime Meiland

Patty Brard weigert de uitnodiging om het verhaal aan te horen van de man die door Maxime Meiland wordt beschuldigd van verkrachting. “Ik kreeg een appje van Peter Schouten.”

Patty Brard en Maxime Meiland © SBS 6, Instagram

Het is geen geheim dat de deskundigen van Shownieuws doorgaans sterk bevooroordeeld zijn over de onderwerpen die ze aan de desk bespreken, omdat ze stuk voor stuk vriendschappelijke relaties onderhouden met BN’ers. Zo hangt Patty Brard ’s middags om de nek bij Maxime Meiland, waarna ze ’s avonds op tv haar smaadzaak bespreekt. ‘Objectief’…

Boek volgekalkt

Patty zit heel erg in kamp-Maxime, liet ze vrijdagavond blijken in Shownieuws, vlak nadat ze te gast was in de nieuwe BN’er-show van de Meilandjes. “Ik vond Maxime echt heel erg zielig in deze dagen. Ze is verslagen een beetje. Ik heb haar echt in m’n armen gehad. De hele wereld beschuldigt haar van leugens, maar dat is nog niet bewezen.”

Dat het pr-matig niet echt lekker gaat heeft Maxime toch volledig aan zichzelf te danken? “Nou, Maxime heeft niets gezegd”, aldus Patty.

Proest! Wát?! Die meid heeft er een heel boek over volgekalkt! “Ja, daar is het begonnen”, beaamt Patty dan.

Maxime in tranen

Patty hekelt de man die door Maxime beschuldigd wordt van verkrachting en die daarom aangifte heeft gedaan van smaad en laster. “Wat ik nogal frappant vind is dat die vermeende dader de publiciteit dermate veel opzoekt, dat je hem ook gefotografeerd ziet als hij naar het ‘plaats delict’ gaat waar het dan gebeurd zou zijn.”

De man heeft zich van achteren laten fotograferen. “Maxime heeft me daarover verteld en was ook in tranen en heel verdrietig toen er tijdens ons gesprek een samenwerking, die voor haar heel belangrijk was op social media, werd afgezegd. Dat merk wil zich eigenlijk niet met haar associëren. Het kost haar dus ook heel veel geld op dit moment.”

Medelijden

Al met al bericht Patty vrij eenzijdig over deze kwestie. “Ik heb gezegd dat ik medelijden heb met dat kind. Vanuit een moedershart had ik medelijden”, zegt ze een dag later, gisterenavond dus, aan dezelfde Shownieuws-desk. “En de show was nog niet voorbij of er kwam hier een appje binnen van Peter Schouten.”

Peter Schouten is de advocaat van de ‘verkrachter’ van Maxime. “Die heeft gezegd dat ik, als ik dan zo’n medelijden had met Maxime, vandaag ook maar op de koffie moest komen bij die jongen, bij de vermeende dader, en dat ik daarna ook wel medelijden met hem zou moeten uiten hier aan de desk. Ja, weet je… Dat was een beetje gekkig.”

Bakkie op

Het lijkt erop dat Peter dronken was, suggereert Patty vervolgens. “Volgens mij had Peter Schouten wel een beetje een bakkie op als ik het zo las, maar ik vind het wel heel raar dat iemand die anoniem wenst te blijven via zijn advocaat mij laat uitnodigen om vandaag koffie bij hem te komen drinken. Dat is toch raar?”

Collega Bart Ettekoven: “Ja, maar hij heeft ook zoiets, omdat jij een band hebt met Maxime… Hij heeft zoiets: als je bij mij komt, zie je ook iemand die verslagen is…”

Tja, verzucht Patty. Het zal die man wel te doen zijn om het geld, besluit ze haar verhaal.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Patty Brard hangt 's middags om de nek van Maxime Meiland, moet 's avonds haar juridische zaak duiden. Gaat lekker bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen