Linda de Mol blijft ook in 2024 woest op media: ‘NEE, Telegraaf!’

Linda de Mol is niet van plan om haar defensieve houding jegens media die ze niet onder controle heeft te wijzigen. “We hebben weer gevraagd of ze wil praten, maar nee…”

Linda de Mol © SBS

Wat een luxe om je eigen media-imperium te hebben: lekker zonder tegenspraak alleen maar je eigen boodschap zenden naar de mensen: Linda de Mol is er dol op. Sinds ze niet meer onophoudelijk bejubeld wordt heeft ze zich hélemaal teruggetrokken in de eigen gelederen. Bij het eerste zuchtje tegenwind begon ze al direct te sputteren.

Linda blijft zwijgen

Linda geeft al sinds het uitbreken van de Voice-rel – en daarmee de onthullingen over haar geliefde Jeroen Rietbergen – geen interviews meer aan media die haar familie niet onder controle heeft. Spreekt Linda? Dan is het in haar eigen blad. Want de media die níet van haar familie zijn? Die zijn volgens Linda niet te vertrouwen.

Het lijkt erop dat Linda deze koers ook in 2024 vasthoudt, want volgens Telegraaf-sterverslaggever Jordi Versteegden blijft ze interviews weigeren. “Ze wil er nog niet over praten. Ook wij hebben onlangs weer geprobeerd van: ‘Kunnen we weer eens een interview doen met Linda?’, maar ze zit daar gewoon niet op te wachten”, zegt hij in een Telegraaf-video.

Eigen platform

Wat voor excuus geeft zo’n Linda of haar immer boze manager Xenia Kasper dan op? “Alles wat ze wil vertellen over de afgelopen periode gaat via haar eigen platform, zegt ze. Ze is ons, de media an zich, gaan wantrouwen over de manier waarop we bericht hebben. Daar verschillen de meningen over.”

Telegraaf-presentator Wilson Boldewijn lijkt het een zwaktebod te vinden. “Ja, laten we het daarop houden”, zegt hij tegen zijn collega.

Nieuw programma

Als Linda niet wil praten, heeft Jordi in plaats daarvan misschien nog een leuke sneer in petto? Ja, hij vindt dat ze in herhaling valt. “Ik zou het fijn vinden als zij toch weer wat nieuwe dingen gaat maken. Ik Hou Van Holland is echt niet meer het succes dat het ooit geweest is. Het format past niet meer bij haar.”

En Miljoenenjacht dan? “Dat is nog wel een succes, maar dat ligt aan het format. Kom met een nieuw programma. Iets totaal nieuws waarmee ze een nieuwe start kan maken.”

Nou, zomaar wat gratis advies aan het begin van 2024. Hartstikke sympathiek!

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol: decennialang media-ervaring en dan niet onafhankelijke pers te woord staan. Zwaktebod?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen