‘Hélène Hendriks lokt getreiter uit: hoe schofteriger, hoe beter’

Hélène Hendriks krijgt forse kritiek omdat ze een heftige opmerking van Gerard Joling heeft toegelaten in haar talkshow. Of stimuleert ze treiter-tv juist? “Hoe schofteriger, hoe beter.”

Hélène Hendriks © SBS 6

Het land heeft een nieuwe talkshowkoningin, Hélène Hendriks, maar ze krijgt niet van iedereen een koninklijk kniksje. Zo vindt onderzoeksjournaliste Kim van Keken dat de presentatrice gisterenavond echt te ver is gegaan door niet in te grijpen als Gerard Joling roept dat Sigrid Kaag binnenkort op tafel staat te dansen met de terroristen van Hamas.

Schofterig

Kim vindt het schandalig, schrijft ze op X. “Waarom zou je zo’n middelmatige zanger niet tegenspreken in je show. O ja, kijkcijfers en de rest doet er niet toe. Hoe schofteriger, hoe beter. Amusing Ourselves to Death.”

Een ingrijpen van Hélène was volgens haar op z’n plaats geweest, maar dat gebeurde niet. Of is zo’n opmerking van Gerard misschien gewoon haar bedoeling? “De zanger en makers van dit programma schuiven bakken met geld naar binnen met dit soort getreiter, onder het mom van ‘ik sta voor de gewone man’, uiteraard.”

Veelgeprezen

Jaap Friso, redacteur bij KRO-NCRV, kijkt niet eens meer op van Gerards uitspraak. “Het is ook helemaal geen opmerkelijke uitspraak. Het is gewoon een gemiddeld tweetje.”

Kim: “Dat sowieso. Maar het gaat mij vooral over zo’n tafel, waar niemand nog de moeite doet op een normale manier te praten over nieuws en politiek. Dat kan heus heel kritisch, zonder beledigingen. Maar dat kost te veel moeite (dossierkennis) en levert geen geld op.”

Jaap: “Dit was toch bij die veelgeprezen Hélène Hendriks die zo scherp is en goed doorvraagt???”

‘Wat een zwijn’

Actrice Nienke ’s Gravemade vindt het echt niet chic van Gerard om dit soort dingen te roepen. Ze besluit hem daarom even goed uit te schelden. “Wat een zwijn, deze man. En dat programma.”

EenVandaag-redacteur Marc Belinfante vindt de rol van Hélène kwalijker dan die van Gerard. “Gelukkig is Gerard Joling een veel betere entertainer dan duider van internationale politiek. In dat licht bezien moeten we deze merkwaardige uitspraak over Kaag, maar niet al te serieus nemen. Dat hij alle ruimte krijgt om zoiets in te brengen is wel wat jammer.”

Eikel

Overigens had Gerard ook een pittige mening over de opgestapte D66-minister Ernst Kuipers. “Hij vertrekt gewoon eerder voor een goede baan in het buitenland. Dat is toch verschrikkelijk? Dan ga je toch eerst zorgen dat de boel hier op orde is en dan ga je dán weg? Eikel.”

En Hugo de Jonge? “Die is drukker met zijn schoenen dan de politiek!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Hélène Hendriks had moeten ingrijpen bij Gerard Joling?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen