Wilfred Genee krijgt straf: ‘In de roddelwereld floreert de pestkop’

Wilfred Genee krijgt een flinke tik op zijn vingers van Trouw-columnist Jurriën Hamer. 2023 was volgens hem een ongekend jaar voor roddel en achterklap. “Met VI als het epicentrum!”

Wilfred Genee © SBS 6

Het Nederlandse medialandschap is volgens Trouw-meneer Jurriën Hamer onherkenbaar veranderd in het jaar 2023. Roddel en achterklap was nog nooit zó groot, schrijft hij in de krant. Het was ooit voorbehouden aan de Privé en Story, maar: “Inmiddels is de roddel overal, en zijn de gêne en schaamte nergens meer te bekennen.”

VI als epicentrum

Het is ‘geen wonder’ dat de Wilfred Genee-show Vandaag Inside zo’n succesvol programma is, vervolgt Jurriën. “Zonder blikken of blozen worden voormalige tafelgasten voor het oog van de kijker geprezen of gekraakt, iets dat in de chique talkshows van weleer toch ondenkbaar was geweest.”

Zoiets zou Matthijs van Nieuwkerk nóóit gedaan hebben in De Wereld Draait Door, stelt deze meneer. “Vandaag Inside is het epicentrum van roddel nieuwe stijl.”

Alles op de man

Vandaag Inside speelt volgens hem vrijwel alles op de man. “Maar dat hoort bij roddel: je kan je veel beter over mensen opwinden dan over dossiers. Nederland gaat de Engelse tabloids achterna.”

Als onderdeel van het achterklap-ecosysteem polariseert VI de democratie, aldus Jurriën. “Roddel is onderbuikethiek die mensen reduceert tot karikaturen, en weinig geduld heeft voor nuances.”

Pestkop

Geroddel brengt de mensen niet dichter bij elkaar en dat vindt Jurriën onwenselijk. “In de roddelwereld floreert de pestkop, die met een lach alle kritiek wegwuift, en met gevoel voor show zijn vizier richt op het volgende slachtoffer.”

En VI? Dat is de allergrootste pestkop van allemaal, suggereert hij. “Onderschat hem niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u de mannen van Vandaag Inside als gemene pestkoppen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen