Jordi Versteegden sluit niet uit dat Maxime Meiland een fantast is

Jordi Versteegden, sterverslaggever van De Telegraaf, sluit niet uit dat Maxime Meiland een fantast is en haar misbruikverhaal heeft verzonnen. “Misschien is het helemaal niet gebeurd.”

Maxime Meiland en Jordi Versteegden © SBS, Telegraaf

Het is bizar hoe weinig steun Maxime Meiland krijgt nu er aangifte tegen haar is gedaan van smaad en laster. De realityster heeft een man beschuldigd van verkrachting – het zou zijn gebeurd toen ze allebei 15 jaar waren – maar hij ontkent in alle toonaarden. Hij heeft een vrij overtuigend verhaal en zegt een bataljon aan getuigen te hebben.

Maxime een fantast?

Maxime’s vermeende slachtoffer wilde het in der minne schikken, maar het komt nu toch tot een rechtszaak. Privé-baas Evert Santegoeds in de podcast Strikt Privé: “Ik denk dat het zomaar opschrijven zonder hoor en wederhoor een niet al te handige actie geweest is van de schrijver van het boek.”

De schrijver in kwestie is Jan Dijkgraaf. Heeft hij het verhaal van Maxime te klakkeloos aangenomen? Sterverslaggever Jordi Versteegden denkt van wel: “Misschien is het dus wel gewoon helemaal niet gebeurd. Het lijkt me ook wel een imagosmetje voor Maxime Meiland.”

Nasty kwestie

Evert denkt dat dit nog wel eens keihard in Maxime’s gezicht terug kan komen. “Ja, het kan een nasty kwestie worden als blijkt dat zij het allemaal verzonnen heeft.”

Wat ook wel een beetje nasty is? Dat Evert deze week groot een oude quote van Maxime op de cover van zijn weekblad Privé heeft gezet: “Ik ben goed in liegen!” Dat zegt ze inderdaad in haar boek: “Ik ben mij altijd heel bewust van wat ik wel en niet mag zeggen en daar houd ik me dan aan. Ik heb vroeger natuurlijk heel goed leren liegen, in mijn slechte tijd.”

Evert: “In het licht van zo’n naderende rechtszaak kun je afvragen of zij zo haar eigen zaak onderuit haalt.”

‘Waarom toch?’

Jordi begrijpt echt he-le-maal niets van Maxime. “De vraag blijft toch echt: waarom heeft Maxime dit willen delen in het boek? Wat is haar belang hierbij geweest, hè?”

Misschien geld, aldus Evert. “‘Misbruikt’ staat op de cover. Dat is een lekkere kreet waardoor je boeken verkoopt. Die jongen heeft al gezegd: ‘Ik kan geen ander doel bedenken dan het verkopen van boeken.’”

Telegraaf-presentator Wilson Boldewijn denkt dat Maxime een weinig vrolijke kerst tegemoetgaat: “Het valt op: ze krijgt niet zo heel veel bijval van de media.”

Niet in soap

Wanneer dient dat kort geding tegen Maxime eigenlijk? Rob Goossens in RTL Boulevard: “Eigenlijk is het belangrijkste natuurlijk die rechtszaak van Maxime, of eigenlijk van de jongen die ze van verkrachting heeft beschuldigd. Daarvan hebben we vandaag begrepen dat er een datum voor het kort geding is; dat is 19 januari.”

Hij vervolgt: “Het goede nieuws voor Maxime is eigenlijk dat ook als het slecht afloopt, dat het niet per se betekent dat we dat op televisie gaan zien, want we weten van Massa is Kassa dat de rechtszaken bij Talpa gewoon op de snijtafel sneuvelen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het kwalijk dat er getwijfeld wordt aan de eerlijkheid van Maxime Meiland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen