Handreiking: Angela de Jong geeft Duncan Laurence tweede kans

Angela de Jong, de beruchte AD-ster en vaste gast in Vandaag Inside, doet een handreiking aan Duncan Laurence. Ze is bereid om hem een tweede kans te geven. “Dat gun ik hem wel.”

Angela de Jong, Jan Smit en Duncan Laurence © SBS 6, AvroTros

Het imago van Duncan Laurence ligt zo’n beetje aan gort. Niet alleen omdat hij compleet heeft gefaald als mentor van Songfestival-inzending Mia & Dion, maar ook vanwege zijn moeizame omgang met de media. Op een gegeven moment wilde hij RTL Boulevard en Shownieuws alleen nog maar in het Engels te woord staan: ongelooflijke aanstellerij.

Duncan aanstampen

Angela de Jong, een van de invloedrijkste mensen in de Nederlandse media, is nu bereid om Duncan een tweede kans te geven. Hij is vanaf dit weekend te zien in de televisiehit Beste Zangers en dat belooft volgens haar rechterhand Marcus den Blanken veel goeds. “Ik kijk daar echt heel erg naar uit”, zegt Angela’s assistent.

Het lijkt erop dat Beste Zangers een ommezwaai gaat betekenen voor Duncan, aldus Marcus in de AD Mediapodcast. “Die ligt eigenlijk nu helemaal gestrekt op de grond. Mensen rennen eroverheen en stampen af en toe nog een beetje aan.”

Dat beeld herkent Angela: “Als ze denken dat ze een stukje vergeten zijn, dan springen ze nog een paar keer extra.”

Veel indruk maken

Marcus vertrouwt erop dat Duncan zich met zijn talent weer terug weet te vechten in de harten van het volk. “Volgens mij gaat hij gewoon heel veel indruk maken omdat hij belachelijk goed kan zingen.”

Hij vervolgt: “Ik hoor zijn nieuwe muziek en er zijn allemaal effecten over zijn stem heen gelegd. Dan denk ik: ik wil gewoon een liedje horen, ik wil niet naar een of andere geluidsmachine luisteren. Maar ik zag al wat voorstukjes en dan zingt hij dat liedje van Douwe Bob. Toen raakte me het al en dat is dan een teaser van anderhalve seconde.”

Tweede kans

De tijd is rijp voor een tweede kans, voegt Angela toe. “Laten we hopen dat het voor Duncan inderdaad doet wat het zou moeten doen voor zijn imago. Dat gun ik hem wel. Hij heeft lang genoeg in het hoekje gezeten waar de klappen vallen.”

Marcus: “Ja, en het is toch ook op een gegeven moment wel klaar. Hij heeft het dan niet zo goed gedaan bij het Songfestival. Ja, hij is gewoon niet zo heel makkelijk…”

Angela: “Laat ik ook hopen dat het zijn beide voetjes weer op de grond heeft gezet. Dat had hij misschien ook wel even nodig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Geeft u Duncan Laurence ook een tweede kans?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen