Na ‘zure’ botsing: Floor Bremer berispt Wilders om Appie-plasser

De spanningen tussen Floor Bremer en Geert Wilders lopen op. Vlak nadat hij haar ‘zuur’ noemde, berispt zij hem nu om het filmpje van de Appie-plasser. “Ik adviseer om sorry te zeggen.”

Geert Wilders en Floor Bremer © NPO

Het is nu echt bal tussen RTL Nieuws-journaliste Floor Bremer en PVV-leider Geert Wilders. Die twee kunnen elkaar niet uitstaan. Hij liep laatst boos weg toen ze een kritische vraag stelde over zijn twittergedrag. “Zuur”, noemde hij haar. Hij zei er nog iets achteraan, maar dat kon men niet goed horen. Sommigen stellen dat hij ‘zuur wijf’ zei.

Zuur wijf?

Volt-mevrouw Marieke Koekkoek vroeg Wilders er vorige week nog naar tijdens een debat in de Tweede Kamer. “Gaat u excuses en afstand doen van het feit dat u een journalist afgelopen maandag nog een ‘zuur wijf’ genoemd heeft?”

Wilders daarop: “‘Zuur’ is het enige woord wat ik heb gebruikt.”

Excuses? Daar doet Wilders niet aan. Er wordt hem dagelijks van alle kanten om excuses gevraagd, maar zijn beleid is om géén excuses te maken. Toch begint Floor Bremer daar nu ook over.

AH-plasser

Floor, die overigens belachelijk is gemaakt door de mannen van VI, vindt het te ver gaan dat Wilders een viral filmpje van een Albert Heijn-plasser heeft geretweet met daarbij de tekst: “Weer tien zetels erbij.”

We zien op de foto iemand die ogenschijnlijk over het varkensvlees van Albert Heijn plast. Het blijkt een grapje te zijn van een of andere vlogger. “Dit is niet handig. Ik zou zeggen: check altijd of het even klopt voordat je iets aanhaalt wat bij je agenda past”, aldus talkshowhost Renze Klamer in zijn talkshow Renze.

‘Zeg sorry!’

Tafelgast Floor Bremer tipt Wilders daarop om sorry te zeggen. “Als ik de milde Wilders een advies mag geven, dan zou ik een excuus maken hierover. Hij heeft het toch fout geïnterpreteerd? Het is ook opruiing natuurlijk.”

Kemps-fluisteraar Antoinnette Scheulderman: “Is het zo dat Wilders ooit een excuus gemaakt heeft ergens voor?”

Floor cynisch: “Maar hij heeft toch een nieuwe versie? Alles kan nu.”

Nooit sorry

Volgens Telegraaf-journalist Wouter de Winther hoeft Floor niet op excuses te rekenen. “Ik denk het niet. Hij heeft ooit in een interview dat ik met hem had gezegd dat spijt in de politiek zinloos is en dat heeft hij ook de afgelopen jaren volgehouden. Ik zie niet waarom hij dat nu ineens zou terugtrekken.”

Wouter is overigens ook kritisch op Wilders. “In hoeverre past dit bij de milde Wilders? Hij heeft toch iets te snel getwitterd.”

X

De bewuste tweet van Wilders:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Floor Bremer een hekel heeft aan Geert Wilders?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen