‘Sophie Hilbrand, jij praat gewoon bullsh*t op de nationale televisie!’

Khalid Kasem en Sophie Hilbrand hebben gewoon glashard lopen liegen voor de camera’s van zowel RTL Boulevard als Shownieuws, zegt mediacriticus Victor Vlam. “Bullsh*t!”

Khalid Kasem en Sophie Hilbrand © RTL

De druiven zijn zuur bij Khalid & Sophie nu het er steeds meer op begint te lijken dat de talkshow aan zijn laatste seizoen gaat beginnen. Volgens het AD is Eva Jinek namelijk gewoon doodleuk ingepland om vanaf september 2024 de vooravondtalkshow van NPO 1 te gaan verzorgen. Drie maanden op en af? Nee, gewoon het hele tv-seizoen!

‘Bullsh*t’

Khalid Kasem en Sophie Hilbrand zijn daar echt héél erg pissig over en waren gewoon publiekelijk aan het briesen voor elke camera die tijdens de NPO-seizoenspresentatie voor hun neus werd gezet. Dit zou in een goed bedrijf allemaal nooit gebeuren, mopperde Sophie. Zij eist duidelijk voor al haar jonge redactiemedewerkers.

Eh, die redactiemedewerkers die toch al om de paar weken naar een ander programma hoppen? Ja, die! Je kunt ze gewoon níet laten bungelen, zegt Sophie. Of, zoals de vlijmscherpe mediacriticus Victor Vlam het samenvat: “Bullsh*t.”

Nooit zekerheid

Victor vertelt in zijn podcast De Communicado’s dat Sophie gewoon eerlijk moet zijn. “Ze gooien het niet op ‘wij willen het weten’, nee: ‘Doe het voor die redacteuren! Die sympathieke, vriendelijke, jonge redacteuren die gewoon willen weten waar ze aan toe zijn.’ Ik moet je heel eerlijk zeggen, als ik dat soort dingen hoor denk ik altijd direct: bullsh*t.”

Het slaat echt nergens op, zegt hij. “Want bij de meeste programma’s weet je niet een jaar van tevoren of het een nieuw seizoen gaat krijgen. Dat is een zekerheid die je als talkshowredacteur, als redacteur überhaupt in de televisiewereld, gewoon bijna nooit hebt. En behalve dat: die redacteuren lopen ook van het ene naar het andere programma over.”

Over naar Jinek

Als Khalid & Sophie wordt ingeruild voor Jinek, dan kan de redactie grotendeels gewoon mee, vervolgt Victor. “Dat kan moeiteloos. Dus dit is niet voor de redactie. Bullsh*t. Waar het echt om gaat, is dat zij gewoon zélf willen weten waar ze aan toe zijn. Dat is waar het ze om te doen is.”

En dat is ook best logisch, vindt hij. “Ik vind het volkomen terecht dat je dat wel wil weten, want ik vind wel dat de NPO ze op een vrij schandalige wijze laat bungelen. De overstap van Jinek kun je ook zien als een motie van wantrouwen richting Khalid & Sophie, want zij komt op hun plaats. Het is duidelijk dat de NPO iets anders wil op dat tijdstip.”

Op de hoogte

Khalid & Sophie moet óf stoppen óf verhuizen, zo lijkt het. “Hoe dan ook zal het betekenen dat het een andere status krijgt. Daar moet je wel die mensen van op de hoogte stellen. Het is inmiddels anderhalve maand na de overstap van Eva Jinek. Het lijkt me fair als je tegen Khalid & Sophie zegt: ‘Jongens, dit zijn onze toekomstplannen met jullie.'”

Ze hebben genoeg tijd gehad om daar over na te denken, besluit Victor. “Ik denk wel dat dit echt een schaduw werpt over de seizoenstart van Khalid & Sophie. Dit is gewoon hele slechte publiciteit. Dit is een donkere wolk over het nieuwe seizoen. Dit is niet leuk. Pr-technisch gezien is dit niet handig van de NPO.”

Podcast

De nieuwste aflevering van De Communicado’s:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sophie Hilbrand wil duidelijkheid over de toekomst van Khalid & Sophie. Voor wie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen