Floor Bremer reageert op aanval Geert Wilders: ‘Hij vindt me zuur’

Floor Bremer reageert voor het eerst op de sneer van Geert Wilders dat ze ‘zuur’ zou zijn. “Zuur, zuur, hij vond het zuur. Nou ja, volgens mij stelde ik heel begrijpelijke vragen.”

Geert Wilders en Floor Bremer © SBS, RTL

PVV-leider Geert Wilders is vorige week geërgerd weggelopen na een vraag van RTL Nieuws-journaliste Floor Bremer over het versturen van ontactische tweets tijdens het formatieproces. Hij noemde haar zuur en nam de benen. En dat terwijl ze volgens Hart van Nederland-verslaggevers Merel Ek en Sam Hagens gewoon een ‘heel terechte vraag’ stelde.

Floor zuur?

Floor zat gisterenavond in de talkshow Renze en wordt in het programma geconfronteerd met het fragment. Tafelgast Frank Lammers: “Dit geloof je toch niet? Dat zou dan door moeten gaan als president van Nederland? Premier…”

Wat zei Wilders nou precies? Floor: “Zuur. Zuur en verder weet ik het niet. Zuur, zuur, hij vond het zuur.”

Gastheer Renze Klamer: “Wat vind jij van hoe hij zich daar opstelde?”

Floor: “Nou ja, volgens mij stelde ik heel begrijpelijke vragen en hij mag reageren zoals hij wil reageren.”

Milde rol

Dit is eigenlijk hoe we Wilders kennen, legt Floor uit. “Het is wel interessant, want hij wil nu een milde versie van zichzelf zijn en zijn verleden in de Kamer heeft tot nu toe niet laten zien dat hij een hele milde, redelijke versie is, want hij gaat er vaak heel hard in. Hij is een heel goed politicus, maar hij kan ook heel erg polariseren. Hier schoot hij even uit zijn rol.”

Frank: “Dat kan toch niet als premier straks?”

Floor: “Hij is ook nog geen premier, hè?”

Frank: “Dat is toch de bedoeling, toch, vindt hij zelf?”

Floor: “Nou ja…”

Keerpunt

Renze denkt dat Wilders advies heeft gekregen na deze uitspatting. “Dit was ook een beetje het keerpunt, want hierna hebben we niks meer van dit gedrag gezien. Alleen maar duimpjes, ‘het gaat hartstikke goed’ en constructief.”

Floor: “Hij is dus aan het werken aan zijn nieuwe toon. De vraag is ook hoe hij in de Kamer reageert. Daar zal hij ook worden aangevallen door andere partijen. Van: waarom schrijf je zo’n verkiezingsprogramma en kan de helft nu weg? Mensen zullen hem daarop aanspreken. De vraag is hoe hij dan gaat reageren en wat de reacties daar zullen zijn.”

Kritische vragen

Frank hoopt dat Floor na zo’n aanvaring met Wilders niet stopt met het kritisch bejegenen van de PVV-leider. “Wel kritische vragen blijven stellen, hè?”

Floor: “Nou, ja. Ja, vragen blijven stellen, zou ik zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Geert Wilders zijn gedrag richting journalisten moet aanpassen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen