Floor Bremer zeer ernstig bedreigd na heftige uitzending Eva Jinek

Floor Bremer, politiek verslaggever van het RTL Nieuws, is zeer ernstig bedreigd na de uitzending van Jinek waarin Thierry Baudet van tafel liep. “Ik maakt toen een gebaar van: wat gebeurt hier?”

Floor Bremer en Thierry Baudet © RTL

Thierry Baudet liep in maart boos weg uit de studio van Eva Jinek, omdat zij cabaretier Martijn Koning uitgebreid de ruimte gaf om hem flink te roasten. Hoewel Eva direct haar excuses heeft aangeboden aan Thierry, heeft het voorval tot een zeer ernstige ruzie geleid tussen Eva en Martijn. Hij verweet Eva laatst nog naar bed te zijn geweest met Thierry.

Ernstige bedreigingen

Floor Bremer was een van de gasten aan tafel in die heftige uitzending. “Kritiek is prima, graag zelfs, ik kan ervan leren. En het is fijn dat mensen hun meningen mogen verkondigen. Maar bedreigingen zijn van een andere orde. Ook onze redactie ontkomt er niet aan en RTL doet altijd meteen aangifte”, vertelt ze in de VARAgids.

Na die uitzending van Jinek heeft Floor de ergste bedreigingen van haar leven meegemaakt. “De ergste bedreigingen kreeg ik na de uitzending van ­Jinek waarin Thierry Baudet wegliep tijdens het optreden van cabaretier Martijn Koning.”

Oprechte verbazing

Waarom werd Floor bedreigd? “Ik maakt een gebaar van: wat gebeurt hier? En dat was gewoon van oprechte verbazing. Mensen zagen daarin dat ik het eens was met Martijn of met Baudet. Ik heb na de uitzending onmiddellijk op Twitter afstand genomen van het gebeuren.”

Dat was nodig, aldus Floor. “Kijk, Martijn mag zeggen wat hij wil, maar ik werd door die bedreigingen aangetast in mijn journalistieke onafhankelijkheid en daarom nam ik afstand.”

Toekomstplannen

Vindt Floor het nog wel leuk om onder zulke omstandigheden te werken? “Voorlopig blijf ik hier in Den Haag want dat is het vehikel om de samenleving en de politiek te verbinden. En daarna? Ooit wil ik terug naar Amerika.”

“Nu zit mijn fantastische collega Erik Mouthaan daar en die vindt het daar nog zo fijn dat hij voorlopig niet terugkomt naar ­Nederland. Ik kan wel van alles willen maar die functie is gewoon niet vacant.”

Tweet

Een van de boze tweets:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen