‘Gordon is kamikazepiloot, helpt eigen televisiecarrière om zeep’

Gordon is pr-matig héél onverstandig bezig als hij een nieuw tv-contract in de wacht wil slepen, zegt mediakenner Victor Vlam. “Bij RTL zullen ze ook denken: deze man is doodvermoeiend.”

Gordon en Victor Vlam © RTL,SBS

De tv-toekomst van Gordon is onzeker. Zijn zeer lucratieve contract bij Talpa loopt op 1 december af en hij gaat niet als vrienden uit elkaar met John de Mol. Qua televisie is er eigenlijk nog maar één mogelijke optie voor de entertainer: RTL. Maar volgens mediakenner Victor Vlam is de kans klein dat RTL’s tv-baas Peter van der Vorst dat ziet zitten.

Hondsberoerd

Na een periode van rust is Gordon heel boos teruggekeerd in de media: via het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer heeft hij een aangifte tegen Evert Santegoeds en een juridische procedure tegen ex-verloofde Gavin Rozario aangekondigd. Critici vinden het zonde dat iemand met zulke humoristische kwaliteiten zich zo negatief blijft manifesteren.

Victor Vlam, de gevreesde mediakenner die zijn invloed in Hilversum ziet toenemen, vindt Gordon heel onhandig bezig. “Ik vind het echt ongelofelijk. Ik word er echt ongelofelijk moe van allemaal. Ik wil het eigenlijk vooral hebben over de timing van dit alles, want die is toch wel echt honds- en hondsberoerd als je vanuit carrièreperspectief hier naar kijkt.”

Doodvermoeiend

Het einde van Gordons Talpa-contract is nabij. “De verwachting is dat hij niet meer een nieuw programma voor die tijd gaat maken. Dus hij is eigenlijk al klaar met zijn werk, maar 1 december zit hij zonder contract. Ik denk dat het gewoon heel moeilijk wordt voor hem om nog een nieuw contract te krijgen. De enige logische partij is RTL.”

De publieke omroep niet dan? Victor vervolgt in zijn podcast De Communicado’s: “De NPO, ja, die maakt gewoon te weinig amusement en dat is wat Gordon maakt, dus ik zie niet wat hij daar zou doen. Maar ik denk ook dat ze bij RTL denken: deze man is wel echt dood- en doodvermoeiend.”

Negativiteit

Het is voor RTL een risico om zo iemand aan te trekken, denkt Victor. “Hij is gewoon constant negatief in het nieuws en dat is denk ik iets wat bij de televisiewereld ontzettend veel mensen tegen zich in het harnas jaagt. Hij is dus de hele week negatief in het nieuws, omdat hij zélf aangifte doet tegen iets wat inmiddels máánden geleden is gebeurd.”

Co-host Lars Duursma: “Let it go, let it go!

Victor: “Ja, precies. Laat het gaan! Je moet je voorstellen: dit had ook kunnen gebeuren terwijl hij net midden in een promotiecampagne zou zitten voor een nieuw programma.”

Risicovol

Als tv-zender kun je dan niet zo’n onvoorspelbaar uithangbord gebruiken, aldus Victor. “Dan wil je misschien dat programma gewoon promoten, daar heb je veel ontwikkelingstijden in gestoken, Gordon hangt zelfs in alle bushokjes in Nederland om dat programma te promoten. En dan ineens doet hij aangifte tegen zijn ex-geliefde en Evert Santegoeds.”

Hij vervolgt: “Dan wordt die hele promotiecampagne gewoon doorkruist door dit negatieve nieuws, waardoor iedereen een negatief sentiment voelt bij Gordon en al die promotiekosten, die ontwikkelingskosten van het programma in het water vallen. Dat is gewoon het risico, heel concreet, voor het in zee gaan met Gordon.”

Diepe dalen

Gordon heeft volgens Victor zijn hand overspeeld. “Het is iemand van hoge pieken, diepe dalen, maar ik begin steeds meer de indruk te krijgen dat de diepe dalen voor heel veel mensen – dat is volgens mij ook het sentiment wat bij John de Mol leeft en hij niet zo rouwig is om het verlies van Gordon – het zwaarst beginnen te wegen.”

Hij vervolgt: “Dat betekent dat we gewoon wel een beetje naar het einde van de televisiecarrière van Gordon aan het kijken zijn. Misschien zal hij nog te gast zijn in wat programma’s, maar een contract als presentator: ik zie het eerlijk gezegd gewoon niet meer gebeuren. Waarom zou je nog in zee gaan met die man?”

Kamikazepiloot

Lars: “Als een ware kamikazepiloot heeft hij zijn carrière vernietigd.”

Victor: “En niet te vergeten, we hebben het wel eens eerder uitgerekend: 17 programma’s heeft hij bij Talpa gemaakt, waarvan er… even kijken… 17 van geflopt zijn. Hahaha. Het waren echt allemaal flops! Ook dat is niet goed voor je carrière, moet ik zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Victor Vlam denkt dat het moeilijk wordt voor Gordon om een nieuw tv-contract te krijgen. Wie is daar het meest verantwoordelijk voor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen