Gordon ligt overhoop met John de Mol: ‘Bewust op de strafbank’

Het is eindelijk duidelijk waarom Gordon zo opgelucht is over het naderende einde van zijn contract bij Talpa. Hij ligt namelijk overhoop met de grote baas John de Mol. “Ik zat op de strafbank.”

John de Mol en Gordon © William Rutten, YouTube

Gordon, die momenteel in opspraak is vanwege zijn geruchtmakende relatiebreuk met Gavin Rozario, maakte een paar weken geleden bekend dat hij vertrekt bij SBS 6. Na vijf jaar loopt op 1 december zijn contract af en dan hangt de entertainer naar eigen zeggen ‘de vlag uit‘. Opvallend, omdat het contract buitengewoon lucratief is.

Op de strafbank

Wat is hier aan de hand? Het antwoord geeft Gordon zelf in de podcast Doorzetters, die vlák voor zijn relatiebreuk is opgenomen. Hij vertelt hierin dat hij het radiomaken zo erg mist. “Ik vind radiomaken zó vreselijk leuk.”

Hij vervolgt: “Ik mis überhaupt gewoon weer… Ik was van de week voor het eerst sinds drie jaar weer in de studio te vinden, want ik zat op de strafbank bij John de Mol en dan moet je met lede ogen toezien hoe iedereen en alles programma’s krijgt en jij niet.”

‘Kan hij niet tegen’

Huh? Op de strafbank? Waarom? Gordon: “Nou ja, omdat ik gewoon zeg wat ik vind en sommige dingen zijn gewoon niet goed gedaan. En ja, daar kan hij niet tegen. Dus ja. Nou, we moeten nog een half jaar, dus…”

John is nu waarschijnlijk vooral fan van de goed scorende mannen van Vandaag Inside. Gordon: “Dat zal wel, maar hij is fan van iemand zolang hij ze nodig heeft. Hij was ook mijn grootste fan.”

Niet rouwig

Gordon is blij met zijn SBS-exit. “Mijn contract loopt 1 december af bij SBS en daar ben ik eigenlijk helemaal niet rouwig om. Ik vind het eigenlijk wel mooi. Ik heb vijf jaar daar gezeten en ik heb mijn eigen tv-productiebedrijf opgericht in Dubai en vanuit hier ga ik producties maken of een ander land waar ik eventueel kom te wonen.”

Wat wil hij dan gaan maken? “Ik ben zelf enorm fan van al die reisprogramma’s. Ik wil een programma maken over de meest krankzinnige hotels ter wereld op de meest onmogelijke plekken.”

Beter dan HLF8

Andere programma’s die Gordon leuk had gevonden, maar er niet kwamen door de coronapandemie, zijn een soort van Villa Felderhof en een dagelijkse talkshow die hij zou afwisselen met Patty Brard. “Een beetje Oprah Winfrey-achtig-programma, wat volgens mij veel succesvoller had kunnen zijn dan HLF8. Het was echt een ander concept.”

Iets op SBS 6 zal er na zijn uitspraken over John wel niet meer in zitten. Al mag hij Gordon altijd bellen om de ochtendshow van Sky Radio te gaan maken. “Ze mogen bellen hoor. Ik kan het ook vanuit hier doen. Ik zou het zo doen.”

Naar RTL?

Gordon heeft in het verleden jarenlang radio gemaakt. De podcasthost van dienst vond hem in die rol nog beter dan Edwin Evers. Gordon daarop: “Dat werd toen ook gezegd en daar is hij helemaal van op tilt gegaan.”

Ziet hij gesprekken over een eventuele terugkeer naar RTL zitten? “Nou, dat kan altijd, toch?”

Ha, met Peter van der Vorst die de mannen van VI al hoofdpijn vindt… Reken er maar niet op.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen