Wierd Duk duidt knipperlichtrelatie met Fidan Ekiz: ‘Ingewikkeld’

Ze zijn een beetje de André en Monique onder de opiniemakers: Fidan Ekiz en Wierd Duk. Dan weer bij elkaar, dan weer uit elkaar. Hoe zit dit nou precies? “Het is ingewikkeld”, legt hij uit.

Wierd Duk en Fidan Ekiz © SBS, NPO

Fidan Ekiz en Wierd Duk zijn twee van de bekendste opiniemakers van Nederland en ondanks dat ze jarenlang een liefdesrelatie met elkaar hebben gehad, zijn ze het lang niet altijd met elkaar eens. De kijkers van de vroegere talkshow HLF8 waren daar vorig jaar meermaals getuige van, als ze weer eens kibbelend aan die talkshowtafel zaten.

Ingewikkeld

Het lijkt erop dat ze niet zonder elkaar kunnen, maar ook niet met elkaar: Wierd en Fidan. Ze kwamen begin vorig jaar weer samen, vierenhalf jaar na hun echtscheiding, maar zagen hun relatie afgelopen winter wéér stranden. Tijdens hun gekibbel op televisie was Fidan altijd de uitdager, maar is zij ook de reden dat het privé steeds niet lukt?

Wierd vertelt in de nieuwste Veronica Superguide: “Het is ingewikkeld om aan te geven waarom het niet is gelukt. Sommige mensen functioneren wel met elkaar, maar minder goed in een relatie.”

Istanbul

Hoe hebben ze elkaar eigenlijk ooit ontmoet? Fidan was vroeger Turkije-correspondent, hij Duitsland-correspondent. “Fidan en ik hadden als collega’s veel contact en we besloten om elkaar maar eens te gaan zien.”

Hij vervolgt: “Ik ben vanuit mijn woonplaats Berlijn naar Istanboel gegaan en vanaf dat moment werden we een stel. Dat zijn we lang gebleven, maar het heeft toch niet gewerkt.”

Carrière-advies

Fidan en Wierd spreken elkaar tegenwoordig vooral over haar tv-carrière. “Nu wel iets minder, sinds we uit elkaar zijn. Maar we hebben wel altijd veel gesprekken over het werk. Ik vind dat Fidan allang de nieuwe Sonja Barend had moeten zijn. Ik vind dat ze veel te veel in het format van Op1 zit gedrukt.”

Als moeder doet ze het in elk geval geweldig, besluit Wierd. “Fidan is een fantastische moeder, dat kan niet beter. Als ik kind zou zijn, zou ik Fidan als moeder willen hebben. Ze is liefhebbend, grappig en erg bezig met de ontwikkeling van ons zoontje. Hij krijgt ook veel mee van de Turkse cultuur, zijn oma praat Turks tegen hem en dan praat hij Turks terug.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Fidan Ekiz het in zich heeft om uit te groeien tot de nieuwe Sonja Barend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen