Tijs van den Brink perplex bij Op1: ‘Hou je bek en bef me? WAT?!’

De evangelische tv-ster Tijs van den Brink is zich he-le-maal wild geschrokken door de komst van zangeres Merol naar Op1. Zij is bekend van het niet echt evangelische liedje Hou Je Bek En Bef Me.

Tijs van den Brink en Merol © NPO, YouTube

De Volkskrant heeft gisterenavond dan eindelijk het Matthijs van Nieuwkerk-achtige schandaalartikel over het gedrag van Op1-opperbobo Bert Huisjes naar buiten gebracht. Het lange stuk schept het beeld van een dominante, bemoeizuchtige, ruziezoekende en betweterige man, maar het is allemaal wel een beetje Matthijs-light. Extra light.

Demoon Merol

Het komt er vooral op neer dat Op1 een soort podium is waar omroeppolitiek belangrijker is dan de kijker thuis en daar kan een opperbobo als Bert zich natuurlijk alleen maar voor schamen. De WNL-baas blijkt er cóntinu voor te hebben gezorgd dat bepaalde gasten niet aan tafel kwamen. Maar ook bij andere omroepen was er soms kinnesinne.

Zo is EO-superster Tijs van den Brink zich in januari 2020 helemaal het apezuur geschrokken toen hij erachter kwam dat zangeres Merol ’s avonds bij hem aan de Op1-tafel zou komen zitten. Als zangeres van het liedje Hou Je Bek En Bef Me zal hij haar ongetwijfeld zien als een soort losgeslagen demoon.

‘Zeer ongelukkig’

De Volkskrant heeft dit begrepen tijdens gesprekken met betrokkenen. “EO-redacteuren en presentator Tijs van den Brink zijn op 21 januari zeer ongelukkig dat uitgerekend tijdens hun avond Merol langskomt.”

Merol is wel gewoon langsgekomen. Sterker nog: vorige week riep Tijs dat hij tegenwoordig zelfs openstaat voor Gordon. “Ik heb me lang verzet tegen de komst van Gordon, omdat ik alleen een nieuw willekeurig tv-programma een magere aanleiding vind. Maar als hij tijdens het WK kan meepraten over de regimes in de Golfstaten, vind ik dat wel relevant.”

De teloorgang van Op1 in twee zinnen.

Angela en Sylvana

Hoe dan ook: de Volkskrant geeft een leuk rondje langs een aantal geannuleerde Op1-gasten. Sylvana Simons mocht van Bert niet komen op een WNL-avond en ook hield hij de komst van Angela de Jong tegen. Dat komt volgens redacteuren omdat zij een kritische column over Berts vriendje Frans Klein, de graaiende NPO-bobo, heeft geschreven.

Richard de Mos? Die was weer niet welkom bij BNNVARA. En VVD-coryfee Cora van Nieuwenhuizen die in Op1 wordt aangevallen door Huub Stapel? Dat mag van Bert weer niet op Twitter.

Voorkeursbehandeling

Waar dat laatste vandaan komt? VVD’ers krijgen van Bert een voorkeursbehandeling, zeggen oud-redacteuren. “Een oud-presentator van WNL herinnert zich dat Huisjes schreeuwend aan de lijn hing na een volgens hem te negatief interview met een VVD-politicus”, aldus de Volkskrant.

Bert reageert woest: “Wie is die oud-presentator? Waar gaat dit over? Wat kan ik hierop zeggen? Dit is een uitgesproken laffe alinea.”

Popcorn!

Fragment

Het bewuste talkshowoptreden van Merol in Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het bespottelijk dat bobo's als Bert Huisjes allerlei onwelgevallige gasten weghouden uit de show?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen