Bas Smit krijgt felle kritiek van Telegraaf-ster: ‘Hij is niet realistisch’

Bas Smit krijgt felle kritiek te verduren van Jordi Versteegden, de belangrijkste showbizzreporter van De Telegraaf. Hij roept de influencer op tot realiteitszin. “Ik kan er niet tegen.”

Jordi Versteegden, Nicolette van Dam en Bas Smit © Telegraaf, NPO

Wat ís hij weer kwaad op de media: Bas Smit. De overjarige influencer en zijn team zorgden afgelopen zaterdag voor verbijstering bij de bezoekers van het door hen georganiseerde concert De Amsterdamse Zomer door de boel plotsklaps af te sluiten. André Hazes jr. werd middenin zijn liedje afgekapt, het geluid ging uit en íedereen moest opeens weg.

Pissige Bas

Als je een groot evenement op zó’n amateuristische wijze afsluit, kun je er donder op zeggen dat de pers dat oppikt, zeker na het debacle van vorig jaar toen organisatorisch álles in de soep liep. Het lag ook wel voor het oprapen, want op de Insta-pagina van Bas en zijn liefje Nicolette van Dam régende het negatieve reacties.

De berichtgeving van media als RTL Boulevard en Shownieuws zorgt voor hevige irritatie bij Bas. De influencer noemt het mislukte einde van zijn concert een ‘futiliteit’ – dat zegt al genoeg over het ambitieniveau van de organisatie – en hij wil naar eigen zeggen alleen maar positieve reacties krijgen. Daarom gaat hij ook een goednieuwskanaal beginnen.

‘Het is logisch’

Privé-sterjournalist Jan Uriot vindt het niet terecht dat Bas zo boos is. “Bas Smit wil dat we alleen maar positief nieuws brengen, maar alles ligt natuurlijk na vorig jaar onder een vergrootglas. Dan is het natuurlijk logisch dat mensen er nu een beetje kritisch naar gaan zitten kijken”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Je moet als mediapersoonlijkheid niet de pers de mond willen snoeren, vindt Jan. “Dan denk je: nou ja, goed, daar mag toch wel iets over gezegd worden? Maar dat vinden ze niet handig.”

‘Ik kan er niet tegen’

Jordi Versteegden, de belangrijkste showbizzverslaggever van De Telegraaf, ergert zich aan het gedrag van Bas. “Weet je waar ík niet tegen kan? Dat Bas Smit de hele dag doet alsof het leven alleen maar positief is. Alles wat hij plaatst op Instagram… Hij ís eigenlijk al een soort van goednieuwskanaal.”

En het leven ís niet alleen maar goed nieuws, legt Jordi uit. Wie beweert van wel, is volgens hem gewoon fake. “Er wordt daar alleen maar gelachen, terwijl… Ik weet zeker: in zijn leven gaat er ook wel eens een keer iets mis en dat deelt hij dan eigenlijk weer nauwelijks. Dan denk ik: ja, ben jij wel realistisch? Dat vraag ik me af.”

‘Zo werkt het’

Bas moet niet zo zaniken, vindt Jordi, die Bas zelf ook al eens geïrriteerd voor de camera heeft gekregen. “We gunnen hen het succes, ik bedoel: ik heb positieve reacties gehoord, onder andere over het optreden van Tino Martin dit weekend. Dat scheen echt waanzinnig zijn, geen valse noot erbij.”

De sterverslaggever besluit: “Er zijn ook wel positieve dingen, maar wat nieuws is… Nieuws is iets dat afwijkt van de norm, dus ja: dat met André Hazes week af van de norm, dat ging niet helemaal goed, dat optreden werd afgekapt. Ja, daar wordt nieuws van gemaakt. Zo werkt het nu eenmaal!”

Spot-on.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bas Smit wil dat er alleen maar positief bericht wordt over zijn activiteiten. Realistisch?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen