Marieke Elsinga flink uitgekafferd: ‘Die vrouw moet niet zo zeiken!’

Marieke Elsinga is gisterenochtend met een kater thuisgekomen van haar radioshow op Qmusic. Ze is namelijk flink uitgekafferd door een van haar luisteraars. “Je moet niet zo zeiken!”

Marieke Elsinga © Qmusic

De ene BN’er gaat er makkelijker mee om dan de andere BN’er: kritiek. Marieke Elsinga heeft er wat meer moeite mee. Zij kreeg gisterenochtend een kritisch appje van een luisteraar en is daar eenmaal thuisgekomen ontzettend over gaan malen. Sterker nog: ze heeft er drie hele Instagram-stories over opgenomen.

Dunner haar

Waar was die luisteraar zo boos over? Die vreselijk flauwe radiospelletjes die ze continu speelt met haar maatje Mattie Valk? Dat er weer iemand een woordje of een geluidje moet raden? Het aanhoudende geklaag over haar drukke werkschema en dat het allemaal zo vermoeiend is? De vreselijke flauwe anekdotes waar ze mee op de proppen komen?

Nee, Marieke heeft lopen mopperen over haar dunner wordende haar. “Ik zit hier op de bank lekker onder een dekentje, ik zit nog een beetje na te kauwen over de ochtendshow van vanmorgen. Daarin vertelde ik dat mijn haar zo dun geworden is na de zwangerschap. Dat is echt iets wat bij heel veel vrouwen gebeurt als je stopt met borstvoeding.”

Marieke baalt

Marieke vindt dat rottig. “Ik vind dat natuurlijk een beetje balen, maar het groeit ook wel weer terug en het is natuurlijk eigenlijk allemaal maar klein leed, hè, want ik ben hartstikke blij dat ik een kind heb gekregen. Toen kwam er na dat verhaal een appje binnen van Robin en dat appje raakt mij, want ik denk er nog steeds over na.”

Ze vervolgt: “In dat appje stond: ‘Marieke moet niet zo zeiken. Er zijn genoeg vrouwen die zwanger willen worden bij wie het niet lukt.’ Dat raakte omdat Robin gelijk heeft, maar ook door de toon. Toen heb ik een berichtje teruggetikt.”

Geen disclaimer

Wat heeft Marieke gezegd? “Ik heb gezegd: ‘Lieve Robin, het spijt me, het is niet mijn bedoeling geweest om jou of iemand te kwetsen, maar we maken heel veel uur radio per week en het gaat bijna alleen maar over ons persoonlijke leven, dus ook over mijn leven nu als jonge moeder en ik kan niet stééds een soort disclaimer erbij zetten.”

Dan wordt het volgens Marieke ‘een een onbeluisterbare vorm van radio’. “Toen kreeg ik een heel lief berichtje terug van: ‘Ik begrijp het, ik snap het. Het is voor ons gewoon moeilijk geweest en gelukkig hebben we nu een kleintje.’ En dat begreep ik ook weer zo goed.”

‘K*t, kwets ik?’

Nu is Marieke weer iets opgeluchter. “Dus achter het: ‘Marieke, zeik niet zo!’, zat verdriet en daarom kwam het er hard uit. Maar dat is ook weer niet leuk en dat houdt mij dan ook weer bezig, want dan denk ik: k*t, kwets ik dan de hele tijd mensen door over mijn kind te vertellen?”

Marieke heeft niet alleen een periode met dunner haar achter de rug, maar ook eentje met een dunne kijkersschare. Haar debuut als showhost trok zó weinig kijkers dat Alles is Muziek vroegtijdig van de buis werd gehaald. Yvonne Coldeweijer weet wel waar dat door komt. “Zij is een soort vanille-Danoontje. Ze is heel erg mwehhh.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u van de spelletjes op Qmusic (verboden woorden, geluidjes raden etc.)?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen