‘Marieke Elsinga is een soort vanille-Danoontje, heel erg mwehhh’

Marieke Elsinga is er nog maar net van bijgekomen dat de Vandaag Inside-mannen haar een non-talent vinden of ze krijgt de volgende alweer over zich heen: juicehyena Yvonne Coldeweijer.

Marieke Elsinga © RTL

Het zit het sterrenduo van Qmusic niet mee: terwijl Mattie Valk betrapt is op zijn tweelingleugen, krijgt wederhelft Marieke Elsinga sinds haar megaflop Alles is Muziek de ene na de andere criticus op haar dak. De mannen van Vandaag Inside hebben haar zelfs uitgeroepen tot een non-talent.

Vanilla-Viv

En ditmaal is Marieke aan de beurt bij de gevreesde juicehyena Yvonne Coldeweijer. Haar naam werd vorige week al genoemd in Yvonne’s podcast De Juice Show, maar toen wilde ze er niet veel woorden aan vuilmaken: “Hou toch op over die Marieke. Wat een ínfantiel mens is dat.”

Nu gaat Yvonne in haar programma alsnog los. “Marieke is echt een van de meest talentloze mensen… Dat is een beetje een soort Vivienne (van den Assem, red.). Maar die is op waarde geschat. Die doet gewoon Boul. Die doet Boul hartstikke leuk. Die doet het leuk. Maar ik noem haar altijd een beetje vanilla.”

‘Marieke ook’

Yvonne proeft deze standaardsmaak ook bij Marieke. “Dat vind ik dus van Marieke ook, een beetje vanilla. Maar dan wel een danoontje vanilla. Gewoon een beetje… Mwehh… Kinderachtig, maar daar hebben we het al over gehad. Met dat program met muziek maken op spulletjes enzo.”

Ze doelt hier op de flop Alles is Muziek. “Whatever, je kan er ook niet altijd alles aan doen waarvoor je wordt gevraagd. Maar! Maar ze vond het dus echt supernodig om in die radioshow te vertellen dat ze bij John was geweest.”

Op visite bij John

Marieke heeft tijdens een of ander rubriekje gezegd dat ze heeft gesproken met John de Mol. “Ze moest dan vertellen wat de laatste foto op je camera roll was. Nou heel toevallig was dat: ‘Gisteren toen ik bij John was.’ Dit is zo’n voorgeproduceerd dingetje van de redactie, van: nou, dan doen we dan ook nog even van je camera roll, dus verzin even iets leuks.”

Ze vervolgt: “Marieke had dan een selfie gemaakt met haar manager ofzo, voor de deur van het kantoor van John. En toen moesten wij allemaal denken: wow, nou, wow, die gaat een contract binnenslepen. Dus toen dacht ik: nou Marieke, dat moeten we dan nog allemaal eens even zien. Eerst het contractje binnenharken en dan praten we er wel over.”

‘Heel sneu’

Wat vindt Angela de Jong, de mediatante van Yvonne, ervan? Zij ziet Marieke vooral als slachtoffer. “Ik had gedacht dat RTL beter haar best zou doen om een van hun grote sterren, Marieke Elsinga, te beschermen. Ik vind het sneu om te zien wat er met haar gebeurt. Op de radio is ze echt een grote mevrouw. Waarom moet je dan ook met je snufferd op tv?”

Ze besluit in Nieuwe Revu: “Ik begrijp niet dat de mensen om haar heen geen alarm hebben geslagen om haar imago te bewaken. Marieke heeft heus wel wat in haar mars, maar dan moet ze wel een programma hebben waar ze haar tanden in kan zetten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen