Gerard Joling smeekt Radio 538 om airplay: ‘Hij appte me gewoon!’

Gerard Joling baalt ervan dat zijn nieuwe single Elke Dag Feest nog niet echt wordt opgepikt en neemt daarom het heft in eigen handen. “Hij heeft me ’s avonds laat gewoon geappt”, aldus een 538-ster.

Gerard Joling en Rick Romijn © RTL, 538

Ondanks zijn indrukwekkende staat van dienst zit Gerard Joling nog steeds bovenop zijn muzikale carrière. Loopt zijn nieuwe plaat niet echt? Dan komt hij zélf in actie, onthult Radio 538’s stersidekick Rick Romijn. “Ik kreeg gisterenavond opeens een ouderwetse sms en die was van Gerard Joling. Zal ik hem voorlezen of niet?”, zegt hij in de ochtendshow.

Vuile viespeuk

Wat zegt Gerard? “Ik weet eigenlijk niet of dat voorlezen mag volgens de regels. Maar let op: ‘Hé Rick, ik weet niet of je al op bed ligt…’ Ik dacht: waar gaan we heen? Dan denk je toch bij jezelf: dat kan alle kanten op, vuile viespeuk! Maar eh, hij zegt: ‘Je moet er tegenwoordig weer vroeg uit. Vraagje: zie jij mogelijkheid om mijn nieuwe single te draaien?’”

“Hij zegt: ‘Er is een nieuwe plugger, maar ik dacht: joh, ik vraag jou eventjes. Lijkt me gezellig, laat even wat weten. HG, Gerard Joling.’ Dat is ‘hartelijke groet’ dan denk ik. ‘Overigens: ik heb een telefoonnummer, 06214…’”

Luisteraar beslist

Eigenlijk moet de luisteraar dit beslissen, vindt Rick. “Mijn vraag is: wij zijn natuurlijk een democratisch programma… Hebben we die plaat van Gerard Joling? Ik vind het een leuke plaat. De vraag is: wat vinden onze luisteraars? Het heet Elke Dag Feest. Dan kan ik gewoon Gerard laten weten: joh, onze luisteraars willen hem wel of niet.”

Als Tim Klijn, de grote ster van de 538-ochtend, een stukje laat horen, moppert hij: “Oei, ik zie hier inmiddels wel… Al een paar luisteraars zeggen: ‘Nee, doe maar niet.’ Maar goed, we komen er zo op terug.”

Gerard slaapt nog

Een half uur later komt Tim er weer op terug in zijn programma. “Er wordt nog volop gestemd door luisteraars. Het kan alle kanten op. Gerard heeft namelijk aan Rick gevraagd: ‘Zou jij mijn plaat willen draaien, want hij wordt niet echt opgepakt?’”

Gerard blijkt onbereikbaar als de heren hem bellen. Rick: “Ik heb Gerard net proberen te bellen, maar die ligt nog te slapen. Ik heb zijn manager Wino gebeld en die stuurt mij net: ‘Rick, hoeveel tijd heb je? Anders rij ik er even heen!’ Dus ik stuur terug: ‘We hebben nog een half uur!’ Dus hij gaat er nu heen rijden om Gerard wakker te maken. Hahahaha!”

Ongegeneerd

Gelukkig is Gerard nét op tijd wakker om de show te halen. Sidekick Niels van Baarlen: “Gerard, het is 9.45 uur man!”

Rick: “Je hebt gewoon ongegeneerd contact gezocht over jouw nieuwe single. Hahaha.”

Gerard: “Ja, daar ben ik ongegeneerd in. Ik had Rick een appje gestuurd. Ik heb gehoord dat jullie vorige week ook Frans Bauer elke dag een keer hebben gedraaid, ik denk: nou, ik waag het gewoon, dan moet het misschien wel lukken. Maar ik weet natuurlijk helemaal niet of jullie luisteraars dat wel leuk vinden.”

Van de 538-luisteraars blijkt 69 procent de plaat te willen horen. “Yeaaaaaah, woooohoooooo, superleuk!!!”

Videoclip

De nieuwe Joling-plaat:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen