Henny Huisman stelt teleur met radio-optreden: ‘Dit was niet goed’

Henny Huisman stelt ernstig teleur met zijn vaste rubriek in de radioshow van Tim Klijn. De tv-veteraan was duidelijk niet in vorm en stelt zijn collega’s teleur. “Hij was echt niet goed vandaag.”

Henny Huisman © Radio 538, SBS

Het hippe Radio 538 heeft een vers geluid in de ochtend: niet langer Wietze de Jager, maar Tim Klijn verzorgt nu de belangrijkste radioshow van heel Talpa. Naast hem in de studio zitten Niels van Baarlen en Rick Romijn, de oud-sidekicks van Edwin Evers. Het drietal was tot voor kort te horen op Radio Veronica en hun favoriete rubrieken zijn meeverhuisd.

Hond te koop

Eén van die rubrieken is een moppenrubriek, waarin een aantal BN’ers afwisselend een goede mop probeert te vertellen. Ook Henny Huisman hoort bij die poule, maar zijn positie lijkt nu in gevaar. Hij heeft in de uitzending van gisteren namelijk zó’n slechte mop verteld, dat Rick zich afvraagt of ze nog wel met hem door willen.

De mop van Henny ging over een hond die stiekem kan luisteren én praten, en daardoor jarenlang is ingezet bij allerlei internationale topoverleggen – niemand wist immers dat die hond een soort spion was. Nu staat die hond te koop voor 10 euro. Waarom zo weinig? De eigenaar: “Omdat hij zwaar uit z’n nek lult, hij is nooit de tuin uit geweest!”

Slechte clou

Die clou van Henny’s mop is gewoon helemaal niet grappig, vinden Tim, Niels en Rick. Er volgt een, voor hun doen, héél zuinig lachsalvo. Een half uur later komen ze erop terug als een kritische luisteraar opmerkt: “Wat zijn jullie een stel oude lullen en dan gaan jullie Henny er ook nog bij halen.”

Rick merkt dan serieus op, dus niet grappig bedoeld: “Ik moet wel zeggen: Henny was niet goed vandaag.”

Tim: “Nee, Henny was ehh…”

Nerveus

Niels probeert Henny vervolgens direct te redden. “Henny was ook nerveus. Weet je nog wij om zes uur? Dat was ook niet best, nee.”

Hij doelt erop dat Tim, Rick en Niels hun eerste uitzending om zes uur ’s ochtends nogal stuntelig begonnen. Toch is Rick bezorgd: “Ik bel Henny dadelijk wel, van: ‘Volgende week een goede…’ Of hij moet zometeen nog een goede mop hebben!”

Tv-comeback

Het is niet duidelijk of Henny een nieuwe kans krijgt van Tims radioshow. Hoe dan ook is hij binnenkort wel te zien als kandidaat in het nieuwe seizoen van de bejaarden-reisshow Beter Laat Dan Nooit. Zijn kandidatuur is per ongeluk uitgelekt via de advertentieafdeling van Talpa en de overige kandidaten zijn nog niet bekend.

Het zijn in elk geval niet Johan Derksen, André van Duin of Jacques d’Ancona, aldus Henny. “Het is verboden om daar nog over te praten. Eigenlijk wilden ze dit verhaal ook nog niet naar buiten hebben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Henny Huisman (71) heeft een vaste moppenrubriek in de belangrijkste show van het 'hippe' 538: mismatch?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen