Tim Hofman wekt irritatie met ‘gebedel’: ‘Dit staat hem heel slecht’

Tim Hofman wekt ergernis met zijn ‘gebedel’ om donaties voor zijn programma BOOS. Volgens Evert Santegoeds staat dit hem heel slecht. “Dat belastinggeld voor de NPO lijkt me wel afdoende.”

Tim Hofman © Annemieke van der Togt

Er duiken de laatste tijd allerlei uitingen op waarin Tim Hofman om donaties voor zijn programma BOOS vraagt. Vreemd, vindt Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden het. Hij stipt het aan in zijn podcast Strikt Privé. “Nu wil hij dus extra geld voor dat programma, geloof ik, hè? We moeten doneren.”

Bespottelijk

Ja, beaamt collega Evert Santegoeds. De hoofdredacteur van Privé vindt het bespottelijk. “Ja, ik wist niet wat ik las. Ik ben abonnee op de VARAgids en dan krijg je een bedelbrief van Tim Hofman. ‘Als je meer BOOS wil, dan moet er geld bij.’ Weet je wat die publieke omroep kóst per jaar, jongen?!”

Hij vervolgt: “Die gozer moet gewoon net zo brutaal als hij verder in het leven is naar zijn eigen baas stappen en zeggen: ‘Hallo, met BOOS hebben wij het afgelopen jaar meer losgemaakt dan alle BNNVARA-programma’s bij elkaar, op Even Tot Hier na, en geef ons maar budget om meer BOOS te maken.’”

‘Dóe je toch niet?!’

Evert vindt dit niet kunnen. “Je gaat toch niet je kijker vragen of je alsjeblieft geld mag hebben om nog BOOS te maken? Ik denk dat die 1,7 miljard die naar de publieke omroep gaat toch wel afdoende is om daar af en toe met een camera van op pad te gaan en BOOS te maken. Nee, dit staat Tim Hofman totaal niet. Dit moet hij ook niet doen, hier moet hij zich niet voor lenen.”

Hij vervolgt: “BOOS moet gewoon een tv-programma worden, denk ik, als ze meer geld nodig hebben, maar ze moeten niet een hobby gaan bedrijven op internet, heel veel los maken en dan zeggen: ‘We hebben geen geld om het te maken.’ Ze hebben geld zat om het te maken en op een gegeven moment is het gewoon klaar.”

Vriendin

De vriendin van Tim, Lize Korpershoek, bedelt overigens haar hele huisraad bij elkaar:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen