Drama voor Eva van de Wijdeven: ‘Huis verkocht door de bank’

Eva van de Wijdeven, bekend van tv-series als A’dam – E.V.A., Penoza en Celblok H, is flink in de problemen gekomen. “Ze verhuurde haar woning zónder toestemming van de bank!”

Eva van de Wijdeven © NPO

Na haar deelname aan Expeditie Robinson wist ze het zeker: Eva van de Wijdeven besloot twee jaar geleden om een punt te zetten achter haar acteercarrière. Ze is heel lang niet in het nieuws geweest en nu maakt ze headlines omdat haar huis gedwongen is verkocht door de bank: ontzettend pijnlijk natuurlijk.

Verkocht door bank

Haar woning in Amsterdam is vorige week verkocht op een executieveiling in opdracht van de bank. Ze kocht het appartement in 2018 voor 309 duizend euro, er stond een hypotheek op van 375 duizend euro en het is verkocht voor 400 duizend euro. Ze blijft dus niet achter met een schuld, maar ze heeft zich wel flink in de vingers gesneden.

Wat is er allemaal aan de hand? Sterrenmakelaar Leslie de Ruiter in Shownieuws: “Helaas is het huis van Eva geveild. Dat komt omdat Eva het heeft verhuurd zónder toestemming van de bank. In elke hypotheekakte staat: ‘Je mag het niet verhuren zonder toestemming.’ Doe je dat toch, dan is er maar één consequentie: directe opeisbaarheid van het hele hypotheekbedrag.”

Goed uitgepakt

Lesie stelt dat de schade meevalt voor Eva. “Ondanks die veiling in opdracht van de bank, is het wel goed uitgepakt. Ze heeft het gekocht in 2017 voor 309 duizend euro k.k. en daarna heeft ze het verhuurd zonder toestemming en uiteindelijk is het toch geveild voor meer dan 400 duizend euro, dus ze springt er aardig uit.”

Ze vervolgt: “Stel dat ze die woning nou niet had verhuurd in Bos & Lommer, en dat is een toch een wijk die best wel fors is gestegen sinds 2017, dan had zo’n woning – ik schat het even – niet 401.500 euro opgebracht, maar richting de half miljoen euro en dat was nog een ton meer geweest.”

VvE-rekening

De koper van Eva’s pand krijgt nog wel wat flink gepeperde rekeningen op zijn deurmat. “Voor rekening van de koper komen ook achterstallige bijdragen aan de VvE van 1.100 euro en de achterstand qua erfpachtbetaling van 1.016 euro”, schrijft weekblad Weekend.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen