Zorgen om Carice van Houten: ‘Ze lijkt een beetje door te draaien’ 

Het imago van Carice van Houten is een mum van tijd compleet veranderd. Lange tijd was ze een gevierd actrice, nu is ze opeens klimaatactiviste. “Ze is een beetje de weg kwijt.”

Carice van Houten © NPO

De groene kant van Carice van Houten laat zich meer dan ooit zien. De actrice is nog nooit zo vaak op de A12 geweest als de afgelopen maanden. Ze zet zich met hart en ziel in tegen de klimaatverandering, maar er zijn ook veel mensen die zich daar juist aan ergeren en dat ze overdrijft. En daar sluit ook Nieuwe Revu zich bij aan.

Vreemde outfits

Volgens Andries de Jong, journalist van het tijdschrift, lijkt Carice ‘een beetje door te draaien’. “Is de roem haar naar het wereldberoemde koppie gestegen? Daar neigt het wel naar. Steeds minder en minder blijkt de actrice te peilen en steeds schuwer wordt ze voor media die haar op een normale manier vragen proberen te stellen.”

De tol van de roem? Misschien wel, zegt Andries. Hij wijst ook op de ‘vreemde outfits waarmee ze de laatste tijd op glamourparty’s verschijnt’. “De mensen krabben zich toch eens achter de oren bij de vraag of Van Houten – net als de aardbol – misschien zelf ook wat oververhit aan het raken is.”

‘Ze is de weg kwijt’

Nick Dijkman, sterverslaggever van Story, komt ook aan het woord. “Het lijkt soms of Carice de weg een beetje kwijt is. Ze is een intelligente vrouw die op voorhand weet dat wat zij zegt alleen maar verder zal polariseren. Het creëert mensen die een nog grotere afkeer krijgen van alles wat slecht is voor het klimaat. Zo ontstaan klimaatwappies”, zegt hij.

Die klimaatactivisten zijn volgens Nick niet helemaal honderd procent. “Ze doen net alsof ze niet agressief zijn en laten zich dan wegtillen. Maar dan zie je die blik in hun ogen…”

Gek petje

Ook Nick vindt de outfits van Carice heel erg raar en vreemd. “Ik kom Carice weleens tegen op showbizzfeestjes. Soms verschijnt ze als een soort halve hippie met een gek petje op een première. Ze mixt in haar styling meerdere tijdgeesten door elkaar; dan lijkt het wel alsof ze haar identiteit nog aan het zoeken is.”

Carice kan ondanks haar klimaatactivisme nog wel door als actrice, denkt hij. “Als tafeldame bij een talkshow zitten, dat moet ze denk ik niet meer doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u het idee dat Carice van Houten een beetje de weg kwijt is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen