Özcan Akyol beschuldigd: ‘Hij zuigt verhaal over Fidan Ekiz uit duim!’

Is Özcan Akyol een jokkebrok? Heeft hij een ietwat vulgaire brief over Fidan Ekiz zélf verzonnen? RTL Boulevard-ster Rob Goossens denkt in elk geval van wel. “Dit is een verzonnen briefje.”

Özcan Akyol en Fidan Ekiz © SBS, RTL

Özcan Akyol is verantwoordelijk voor de brievenrubriek in de VARAgids. Zo’n rubriek is bedoeld om een gevoel van gemeenschap te creëren onder de lezers en hun betrokkenheid te vergroten. Soms zit er echter ook een rotte appel tussen, die zich enigszins twijfelachtig uitlaat over een tv-presentator of -presentatrice.

Godin Fidan

Ditmaal zat er een ietwat merkwaardig briefje bij over Fidan Ekiz. Ene meneer ‘Machiel’ spreekt daarin op een iets te obsessieve manier over de presentatrice van Op1. Hij vindt haar ‘zo’n ravissante, intelligente, empathische en grappige vrouw’ die op handen gedragen zou moeten worden. “Als boomertje van slechts 1 meter 68 maak ik geen enkele kans.”

Volgens deze meneer moeten andere mannen aan de slag om Fidan het hof te maken. “Duizenden andere mannen zouden zich toch voor deze Godin uit de naad moeten flirten, verdomme.”

Vies mannetje

Deze meneer wordt door Özcan op zijn plek gezet en een ‘vies mannetje‘ genoemd, maar tegen wie praat hij hier nou eigenlijk? Tegen meneer ‘Machiel’ of tegen zichzelf?

Jan Dijkgraaf, columnist en biograaf van de Meilandjes, is sceptisch. Hij twittert: “Verzonnen ingezonden brieven waren er al in de tijd dat Panorama nog een oplage van 400.000 exemplaren had.”

Rob kritisch

Rob Goossens, de mediakenner van RTL Boulevard, denkt dat Özcan het briefje over Fidan zélf geschreven heeft. Maar: “In vergelijking met het uit de duim zuigen van een rauw levensverhaal om een hele carrière in literatuur en tv op te bouwen, valt zo’n verzonnen briefje natuurlijk wel weer reuze mee.”

Jan daarop: “Hoho, dat is wel ongeveer waargebeurd. Alleen met een andere hoofdpersoon, uit het voetbalteam van het talent.”

Denkwereld

Ook andere mensen reageren argwanend onder de tweet van Jan. Zo zegt ene Don: “Het enige wat hij nu blootgeeft is z’n eigen denkwereld. Niet die van de ‘briefschrijver’.”

En Marlboro Man: “Wat een miskwal die Eus!”

Update 8.55 uur

Özcan ontkent de aantijgingen, deelt bewijs van de binnengekomen brief en verwacht een sorry van Rob. “Ik neem aan dat Rob Goossens zo met een excuses komt. Overigens komen alle brieven tegelijkertijd binnen bij de hoofdredactie.”

De kop van dit artikel is gewijzigd van ‘Özcan Akyol jokkebrok? ‘Hij zuigt verhaal over Fidan Ekiz uit duim!’’ naar ‘Özcan Akyol beschuldigd: ‘Hij zuigt verhaal over Fidan Ekiz uit duim!’’.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen