Marcel van Roosmalen vindt podcast Angela de Jong ‘écht beroerd’

Marcel van Roosmalen is nog lang niet klaar met zijn favoriete lijdend voorwerp Angela de Jong. Ditmaal basht hij haar podcast. “Als je haar snerpende stem hoort ben je gelijk wakker.”

Angela de Jong en Marcel van Roosmalen © RTL

De aanhoudende aanvallen van Marcel van Roosmalen op de opiniediva van het AD zijn in het oog springend. Zitten de verschijningen van Angela de Jong hem zó dwars dat hij dat om de dag moet ventileren? Of is haar naam gewoon goede clickbait? Ditmaal slacht hij de podcast af die ze maakt met Manuel Venderbos en twee AD-collega’s.

Snerpende Angela

Marcel heeft de AD Mediapodcast even beluisterd en is niet onder de indruk, vertelt hij in zijn eigen podcast Weer Een Dag. “Ik zet dat ding op en ik ga eens even lekker naar de AD Mediapodcast luisteren. Dan hoor je die snerpende stem van Angela de Jong, dan ben je meteen wakker. En die Manuel Venderbos, die hoor je dan ook.”

Bij het grotere publiek is Manuel ook bekend als presentator van Shownieuws. “Wat een anekdote-kareltje, zeg. Een hálf uur lang ging het over de grote belevenis in zijn leven: bij Shownieuws was dan de telefoon van Patty Brard afgegaan en ze dachten dat het een luchtalarm was geweest of iets dergelijks.”

Beroerde podcast

Manuel was in die bewuste uitzending de presentator van dienst. Marcel: “Hij had er állerlei grappen over gemaakt, van: ‘Ligt er niemand op de vloer?’ En daar werd dan weer over nagelachen. Ik dacht: Jezus, wat een beroerde podcast eigenlijk. Dat dacht ik bij mezelf. Wat zit onze podcast dan flitsend in elkaar.”

Collega Gijs Groenteman: “Wat zijn er toch podcasts van veel verschillende niveaus, hè? Je hebt heel goede podcasts en je hebt ook echt heel slechte podcasts.”

‘Zielig voor Manuel’

Dit is gewoon een sneue podcast, vindt Marcel. “Het bleef maar door meanderen. Het is ook een beetje zielig voor Manuel Venderbos, want dit is dan zijn belevenis van de week. Hij had echt een paar heel spitse grappen gemaakt in Shownieuws en die lieten ze dan ook weer horen. Het hele verhaal wordt er dan nóg een keer uitgetrokken.”

Hij vervolgt: “Angela de Jong constateert dan ook terecht: ‘Dat is televisie.’ En daarna begon zij aan een – ik geloof dat zij dat elke keer doet – zegepraat, het in de lucht praten van Even Tot Hier. Dat vindt ze iets. Ze zegt: ‘Dat is op de Nederlandse televisie nog nooit vertoond.’”

‘Jezus zeg!’

Marcel vindt het niet om aan te horen. “Dan ben je dus al een half uur aan het wandelen met die podcast en dan denk je: Jezus, wanneer komt de inhoud? Nou, wij kwamen ook nog even aan bod. Ze ging onze talkshow met veel interesse bekijken en had natuurlijk núl verwachting van ons. Dat liet ze wel doorschemeren. Het gaat haar ook echt teleurstellen.”

Gijs: “Nou, het gaat haar niet teleurstellen…”

Marcel: “Nee, het gaat uitkomen wat ze denkt. Ze gaat hoofdschuddend voor de tv zetten, van: waar is SBS mee bezig?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen