Özcan Akyol straft ‘vies mannetje’ af na fantaseren over Fidan Ekiz

Özcan Akyol tolereert het niet dat zijn briefschrijvers fantaseren over Fidan Ekiz. Eén van hen, genaamd Machiel, noemt haar een Godin die geadoreerd moet worden. “Vies mannetje!”

Özcan Akyol en Fidan Ekiz © NPO

Televisiester Özcan Akyol schrikt zich een hoedje. De presentator van Omroep MAX wordt in zijn brievenrubriek in de VARAgids geconfronteerd met een man die smoorverliefd lijkt op Fidan Ekiz. Deze ‘Machiel’ is naar eigen zeggen ‘verbijsterd’ dat de presentatrice weer alleenstaand is, sinds haar relatie met Wierd Duk wederom is mislukt.

Decubitus-materiaal

Machiel spreekt van een ‘ravissante, intelligente, empathische en grappige vrouw met zelfreflectie en -spot’. “Dat zij niet dagelijks door een partner op handen wordt gedragen, is een onrecht dat op de agenda zou moeten staan bij de VN.”

Ziet hij zichzelf als potentieel datingmateriaal? “Als boomertje van slechts 1 meter 68, die dagelijks decubitus-materiaal reinigt, maak ik geen enkele kans. Maar duizenden andere mannen zouden zich toch voor deze Godin uit de naad moeten flirten, verdomme. Importeer voor haar het gehele oeuvre van Joan Baez uit de VS.”

Özcan grijpt in

Deze brieflezer Machiel, die het zelfs heeft over vliegtuigjes die boven Rotterdam moeten cirkelen met de tekst: ‘Fidan, ik ben je man’, vraagt Özcan om hulp. “Dit is toch een misstand dat voor een man zoals jij met contacten met de intelligentsia, rechtgezet zou kunnen worden. Zodat Fidan de liefde krijgt die zij verdient.”

Özcan vindt dat deze lezer van zijn brievenrubriek te ver gaat. “U bent volgens mij een vies mannetje dat stiekem fantaseert over Fidan Ekiz, ergens in de buurt van een doos tissues, voor het geval er ongelukken gebeuren en er mogelijk bewijsmateriaal kan achterblijven, in de vorm van vlekken.”

Hij schiet de meneer niet te hulp. “U stelt mij behoorlijk teleur. Om die reden ga ik ook geen antwoord geven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Verdient Fidan Ekiz een eigen talkshow of is één keer per week Op1 wel genoeg?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen