Jeroen Snel wil Eloise beteugelen: ‘Ook niet in Ik Hou Van Holland!’

Jeroen Snel blijft bij zijn kritiek op gravin Eloise en haar badpak. Sterker nog: hij vindt dat het nichtje van de koning flink beteugeld moet worden. “Ik Hou Van Holland? Mag ook niet!”

Jeroen Snel, Linda de Mol en gravin Eloise © RTL

De royaltykenner van RTL Boulevard, Jeroen Snel, trekt zich niets aan van het massale commentaar op zijn badpakkritiek. Hij vindt dat gravin Eloise te ver gaat door met een badpak te verschijnen in de tv-show Het Perfecte Plaatje VIPS, maar critici vinden dat het helemaal niet aan hem is om te oordelen over wat zij aantrekt.

‘Te normaal’

Heeft Jeroen spijt? Nee, reageert hij in de uitzending van gisterenavond. Hij vindt het nog altijd een ‘grensgevalletje’. “Ja, nog steeds. Ik gun Eloise het allerbeste, het is een lieve meid. Ik heb haar nooit ontmoet, maar ze is twintig jaar en ze moet vooral doen wat ze zelf leuk vindt en waar ze happy mee is. Dat vooropgesteld.”

Hij vervolgt: “Máár: het is gravin Eloise, ze is deel van de koninklijke familie, haar oom is ons staatshoofd, de koning, en het wordt gewoon al met al een beetje te gewoon allemaal. Te normaal.”

Ik Hou Van Holland

Eloise moet volgens hem beteugeld worden. “Het is niet zozeer dat badpak, maar ook als ze bijvoorbeeld aan Ik Hou Van Holland of een andere spelshow zou meedoen. Dan wordt ze te veel een gewone Nederlander en ik vind dat het paleis, de monarchie, een sprookje moet blijven. We moeten niet te veel te zien krijgen van achter die muren.”

Hij vervolgt: “Het wordt allemaal wel gewoon. Ze geeft zich bíjna bloot. Laten we het daar hopelijk over eens zijn en het moet een beetje het sprookje blijven. Het magische, het mysterieuze. Dat mis ik een beetje en dat past ook een beetje in de discussie die ook Willem-Alexander en Máxima aangaat. (…) Dat wordt soms ook iets te gewoon allemaal.”

‘Sprookjes bestaan niet’

Jeroen wordt in RTL Boulevard van repliek gediend door Mandy Woelkens, hoofdredacteur van de LINDA. Meiden. “Weet je, Jeroen, sprookjes bestaan niet. Denk ik: ja, vervelend voor jou dat jij het moeilijk vindt dat je sprookje niet helemaal klopt, maar ik sta totaal achter Eloise. Meid, trek je badpak aan, trek je bikini aan. Laat haar lekker!”

Hun collega Rob Goossens twittert: “Na het onthutsende gebrek aan argumenten (ad hominems tellen niet mee) van onze gewaarde collega Mandy Woelkens net in RTL Boulevard ben ik helemaal team-Jeroen Snel over badpakgate. En dan te bedenken dat ik gisteren nog dacht: laat die gravin toch lekker.”

‘Wat een onzin!’

Wat zeggen de mannen van VI? Johan Derksen: “Nee, wat een onzin dat die gereformeerde… Jeroen, ja! Wat haalt die man in zijn hoofd?”

Hélène Hendriks: “Er was niets mis mee! Natuurlijk kan dat!”

Johan: “Híj moet niet in zijn zwembroek gaan lopen!”

René van der Gijp: “Prima, man. Hartstikke leuk dat dat meisje dat doet.”

Johan: “Zo maak je dus bijzondere mensen van ze. Gekke wezens die niet in een badpak mogen lopen. Waar bemoeien de mensen zich mee?”

En Eloise’s vader prins Constantijn in Shownieuws: “Ik vind het een leuke aflevering. Mensen zoeken altijd naar commotie. Anders is er blijkbaar niets aan de hand.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat gravin Eloise mee mag doen aan Ik Hou Van Holland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen