Patty Brard verschijnt in zwart badpak op televisie: ‘Mag dit wel?’

Patty Brard is gisterenavond op televisie verschenen in een zwart badpak om te protesteren tegen de uitspraken van Jeroen Snel, de royaltykenner van RTL Boulevard. “Mag dit wel?”

Patty Brard © Shownieuws

Gravin Eloise is van de week op televisie verschenen in een badpak, namelijk in het programma Het Perfecte Plaatje. Het is iets nieuws dat familie van de koning meedoet aan tv-amusement en in dat kader sprak Jeroen Snel als royaltykenner van een ‘grensgevalletje‘. Hij denkt dat de monarchie onhoudbaar kan worden als royals té gewoon worden.

Originele Patty

De uitspraken van Jeroen zijn zeker in deze tijd ongelukkig. BN’ers grijpen het aan om hem zo ongeveer op het schavot te plaatsen, want wat ís het een schande dat hij dit over een 20-jarige meid zegt. Of vinden ze het gewoon heel prettig dat ze in het kader van de hashtag #magditwelvanjeroensnel zélf even shine kunnen pakken met een badpakmomentje?

Van al die BN’ers die met hun badpakfoto even een goed, fors statement maken over een non-onderwerp – om te laten zien hoe sterk zij wel niet voor de zaak staan – blinkt Patty Brard uit in originaliteit. Zij kondigde gisteren de uitzending van Shownieuws aan in een zwart zwemtenue.

Spontane grap

Hoezo heeft Patty dit gedaan? “Ik dacht: allemaal leuk en aardig dat social-mediagebeuren en iedereen die een lekkere hashtag #magditwelvanjeroensnel de wereld in had geroepen, maar ik dacht: waarom niet gewoon lekker vanavond op televisie in je badpak?”, vertelt ze in de uitzending van Shownieuws.

Collega Bart Ettekoven: “Het was een soort spontane grap in de vergadering vanmiddag. Ik dacht: dat gaat ze nooit doen. En jij zei: ‘Waarom niet?!’”

Doen wat je wil

Patty vindt het belangrijk. “Ja, omdat ik gewoon het statement wil maken dat als je gewoon zin hebt om dit te doen, je dit vooral lekker met doen. Of Eloise nou van koninklijke komaf is of niet… Ik ben dat niet, dat weten we allemaal, maar ik vond dit zó’n overdreven reactie.”

Ze vervolgt: “Wat mij echt tegen de borst stuit – daar komen we zo op – dat Jeroen Snel niet de verantwoording neemt voor wat hij heeft gezegd. Het heeft in elk geval tot veel reacties bij BN’ers geleid.”

De royaltykenner is werkelijk voor élke cameraploeg verschenen die hem te spreken wilde krijgen, inclusief die van Shownieuws, én stond gisteren in de studio van RTL Boulevard: hoeveel verantwoording wil je hebben?

Dyantha durft niet

Patty’s collega Dyantha Brooks durfde níet in badpak te verschijnen. “Dit begon allemaal vanochtend in de Shownieuws-app en toen dacht ik: dit gaan we gewoon doen en toen kwamen er steeds meer beren op de weg dat ik dacht: jaa… Nou, op tv in bikini, in badpak… Ik dacht: nee, zo stoer ben ik toch echt niet.”

Het Perfecte Plaatje-jurylid William Rutten: “Knap dan toch, hè, hoe zij dat gedaan heeft?”

Bart: “Dit geeft dus aan hoe moedig het eigenlijk van het haar is als royal dat ze zegt: ik doe dit gewoon.”

Heel erg gewoon

Dat iedereen het erover eens is dat gravin Eloise gewoon in een badpak op televisie mag verschijnen is inmiddels wel duidelijk. Veel mensen lijken het er immers ook over eens dat zij helemaal niet zo anders is dan andere meiden.

En dat werpt volgens Bridget Maasland weer een andere vraag op. Zij zegt in RTL Boulevard: “Ik denk dat ze toch mee moeten met hun tijd – hoe dan ook – en misschien, ik vind het pijnlijk om te zeggen, is het tijd dat er geen monarchie meer is.”

Jeroen: “Ja, het is een moeilijk houdbaar systeem en dan is de vraag: helpt het om mee te doen aan dit soort programma’s of niet?”

Waar een deelname aan Het Perfecte Plaatje al niet toe kan leiden…

Fragment

Patty in haar badpak:

Instagram

BN’ers dolblij met de uitspraken van Jeroen Snel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de rel over Eloise en haar badpak te veel wordt opgeblazen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen