Hélène Hendriks: ‘Marieke Elsinga over drie maanden van smet af’

Hélène Hendriks denkt in tegenstelling tot haar collega’s van Vandaag Inside niet dat de megaflop Alles is Muziek voor langere tijd aan Marieke Elsinga blijft kleven. “Dat duurt drie maanden.”

Marieke Elsinga en Hélène Hendriks © SBS

Marieke Elsinga krijgt door de infantiele megaflop Alles is Muziek, dat na vanavond vervroegd van de buis wordt gehaald, behoorlijk wat kritiek over zich heen. Ze werd vorige maand afgeschreven door Vandaag Inside; Johan Derksen riep toen dat haar carrière ‘vernietigd‘ is. En eergisteren werd ze in de show een ‘non-talent‘ genoemd.

Hélène grijpt in

Daar is Hélène Hendriks het niet mee eens. Zij zegt in de Vandaag Inside van gisteren: “Jullie hadden het over Marieke Elsinga. Ik hoorde hier aan tafel ‘non-talent’, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens.”

Johan Derksen: “Niet door mij, hè?”

Wilfred Genee: “Ho, wacht, jij begon er eerst mee.”

Johan: “Nee, nee. Nee, nee. Ik zei: ze is misbruikt en geëxploiteerd en ze had zélf moeten weigeren. Maar ik denk dat als dat meisje hier aan tafel zit, dat ze heel goed kan functioneren.”

Groot talent

Hélène: “Maar los daarvan: het is een heel groot talent. Dat vind ik echt. Ze heeft ook heel veel prijzen gewonnen bij de radio.”

Johan: “Niet overdrijven.”

Hélène: “Jawel. Ze is de beste radiopresentatrice, ze heeft een Gouden Ring met dat programma. Die uitzendingen van RTL Boulevard toen Peter R. de Vries was overleden waren echt steengoed en dán laat je echt zien wat je kan. Dus dat is geen non-talent.”

Johan: “Daarom. Ze heeft een grote fout gemaakt. Dit is een stempel dat ze heeft. Dat duurt weer jaren voor ze dat weer kwijt is.”

Drie maanden

Hélène denkt van niet. “Nee, joh. Dat duurt drie maanden en dan zijn mensen dat vergeten.”

Johan: “Anders nemen wij dat meisje onder de hoede en brengen wij haar terug naar de top.”

Wilfred: “Dat van die stempel geloof ik ook niet in hoor, trouwens.”

Johan: “Nou, hier zal ze wel aan herinnerd worden. Ook dat soort beelden komen weer terug, hè? Bij elke nieuwe baan komen die beelden dat ze gitaar staat te spelen met een stoffer en blik.”

Wilfred: “Het is net als met een voetballer. De laatste wedstrijd is de belangrijkste wedstrijd. Als je weer een nieuw goed programma maakt, is er niets aan het handje en ga je weer verder.”

Hélène: “Natuurlijk. Dan denkt niemand er meer over na.”

Eén ding is zeker: Hélène weet inmiddels toch nog wat women support women is.

Fragment

Het fragment uit VI:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marieke Elsinga binnen drie maanden van smet af of blijft langer aan haar kleven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen