Youp van ’t Hek klapt uit de school over Op1-optreden: ‘K*tavond’

Youp van ’t Hek heeft woensdagavond met verbijstering aan tafel gezeten bij Op1. Hij wilde live op televisie bijna naar gastheer Tijs van den Brink roepen dat het een ‘k*tavondje’ was.

Tijs van den Brink en Youp van 't Hek © EO

De reden dat Youp van ’t Hek aan tafel zat bij Op1, was om over het overlijden van Paul van Vliet te praten. Het zou de cabaretier echters niets verbazen als men massaal is weggezapt bij deze ‘brave mompelshow’, schrijft hij in zijn NRC-column. “Ik weet niet of het aan de saaie vragen of aan de nog slomere antwoorden lag.”

Crematorium-tv

Het was volgens Youp ‘een soort crematoriumtelevisie’. “Het begint al achter de schermen. Je wordt ontvangen in een kelder op het mediapark die doet denken aan de familiekamer van een hospice. Daar zit iedereen beschaafd te zwijgen tot het sein komt dat we gaan beginnen.”

Daarna begint het ‘beleefd en netjes en correct en keurig en slap en sloom prietpraten, aldus Youp. “Ik moest voortdurend op de binnenkant van mijn wang bijten om wakker te blijven.”

‘K*tavondje’

Youp moest zich inhouden om niet uit te vallen tegen gastheer Tijs van den Brink. “Even had ik de neiging om tegen die aardige Tijs van den Brink te zeggen: ‘Godverd*mme Tijs, wat denk je zelf dat de Schepper vindt van dit soort k*tavondjes?’ Maar ik ben inmiddels volwassen. Ik puber niet meer en blaatte rustig mee.”

De cabaretier kwam ‘gebroken’ thuis. Hij vindt Op1 enorm saai. “Mag het ietsje meer zijn?”

Youps column

De column van Youp:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen