Eva Jinek voor laatste keer dit jaar in actie: ‘Echt véél te kort!’

Eva Jinek komt dit jaar nog één keer in actie voor haar zwangerschapsverlof begint én haar contract bij RTL 4 afloopt. Ze keert terug voor zes weekjes tv. “Al dat gewissel helpt écht niet.”

Eva Jinek © RTL

Er was een tijd dat RTL 4 gewoon het hele jaar door één talkshow uitzond, maar sinds Barend & Van Dorp en RTL Late Night is dat verleden tijd. De tv-sterren van nu zijn na een paar weken alweer moe. Behalve die van SBS 6 dan: de mannen van VI maken vrijwel het hele jaar rond tv en hun scores bewijzen dat de kijker die vaste afspraak waardeert.

Eva weer terug

Op1 maakt het het bontst: daar wisselen zóveel presentatoren elkaar af dat je je af en toe afvraagt wie nou de interviewer is en wie de gast. Maar ook de herkenbaarheid van de late avond van RTL 4 staat onder druk. Eva Jinek werd binnengehaald om hét gezicht van de late avond te worden, maar ze lijkt tegenwoordig meer het gezicht van Zwitserleven.

De presentatrice is zó vaak op vakantie dat ze maar liefst drie vervangers klaar heeft staan: Beau van Erven Dorens, Humberto Tan en Renze Klamer. Beau sloot zijn seizoen vrijdag af na een zeer korte periode van zes weken en Eva komt maandag weer opdagen in de studio’s van RTL 4.

‘Veel te kort’

Tina Nijkamp, die jarenlang de scepter heeft gezwaaid bij SBS 6, vindt die miniseizoenen van zes weken onhandig. “Ook Eva’s ‘seizoen’ duurt slechts zes weken. Al dat gewissel de hele tijd van presentatoren helpt de kijkcijfers niet”, schrijft de kijkcijfersjamaan op haar opiniekanaal.

Ze vervolgt: “Eén van de succesfactoren van Humberto was dat hij er elke avond was. Het was, vind ik, een grote fout van het vorige programmamanagement om met RTL Late Night met Humberto te stoppen.”

Humberto-blunder

De huidige RTL 4-baas is Peter van der Vorst, maar Humberto werd van de buis gehaald door zijn voorganger Erland Galjaard, ook wel bekend als DJ Errie en de man van Wendy van Dijk.

Tina: “Veel te overhaast, het was jarenlang een groot succes. Ze hadden toen de line-up moeten aanpassen en een ‘nieuwe’ Luuk Ikink moeten vinden (zoals Valerio nu bij Renze Klamer) en dan was er niets aan de hand geweest. Maar goed, gedane zaken nemen geen keer.”

Eva-bashen

Eva, die in september is uitgerekend, kan haar borst natmaken. Ze heeft ongelooflijk veel critici en die zullen haar laatste wapenfeit voor RTL 4 onder haar húidige tv-contract op de voet volgen. Scoort haar talkshow goed genoeg voor een verlenging?

De Veronica-gids is pessimistisch. Die heeft Eva deze week groot op de cover gezet met daarbij de titel: ‘Kijkcijferkanon zonder munitie. Vijf redenen waarom haar toekomst bij RTL onzeker is.’

Pijnlijk.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL 4-talkshowsterren die seizoenen van zes weken draaien. Onhandig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen