‘Tim Hofman baalt van Fidan Ekiz, gerommel binnen BNNVARA’

BNNVARA-koning Tim Hofman en zijn hofhouding schijnen woest te zijn over een gloednieuw programma met Fidan Ekiz. “Er is flink wat gedoe over. Wordt Fidan misschien gecanceld?!”

Fidan Ekiz en Tim Hofman © NPO

Tim Hofman kwam twee weken geleden met een aflevering van BOOS over het schandaal rondom oud-PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk, die vorig jaar opstapte na meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Volgens de reconstructie van Tim heeft de oud-politicus ‘met grote regelmaat onwaarheden gesproken‘.

Pikante situatie

Nu blijkt dat Fidan Ekiz voor de omroep van Tim, BNNVARA, met een programma komt waarin min of meer de kant van Gijs wordt gekozen: ‘Geframed en Gecanceld’. “Sterker nog: hij mag een uur lang zijn kant van het verhaal vertellen”, zegt mediadeskundige Lars Duursma in de podcast De Communicado’s.

Hij vervolgt: “Het leidt tot een pikante situatie, want eerst heb je dus het stokpaardje van BNNVARA dat Gijs van Dijk wegzet als pathologische leugenaar die veel slachtoffers heeft gemaakt en vervolgens heb je een ándere BNNVARA-titel die hem een uur lang aan het woord laat in een programma over mensen (…) die onterecht gecanceld worden.”

Kink in de kabel

Co-host Victor Vlam vindt het héél erg juicy. “Dus in het ene programma wordt hij neergezet als de dader en in het andere programma als het slachtoffer.”

Lars: “Maar er is een kink in de kabel: BNNVARA zit ermee in zijn maag en mede daardoor is er nog geen definitieve uitzenddatum.”

Victor: “Tim Hofman is natuurlijk hun grote ster en die heeft zijn reputatie behoorlijk op de lijn gezet met die aflevering van BOOS over Gijs van Dijk en nu zou die uitzending mogelijk afgekraakt kunnen worden vanuit het eigen clubhuis.”

Gezichtsverlies

Lars sluit niet uit dat Fidans programma in de prullenbak gegooid wordt. “Ja, ik denk dat het risico inderdaad bestaat dat het gezichtsverlies betekent voor Tim Hofman.”

Victor: “Ja, en de directie van BNNVARA wil natuurlijk voorkomen dat hun grote ster beschadigd raakt.”

Het zou onterecht zijn als Fidan wordt gecanceld, vindt hij. “Zeker als Tim Hofman fouten heeft gemaakt, dan zou het bespreekbaar moeten zijn.”

Tim reageert

Als Lars op Twitter toevoegt dat Tim en zijn team not amused zouden zijn, zegt een BOOS-redacteur: “Lars come on, wat zeg jij nou met je niet amused hahaha.”

Tim zelf: “Wij zijn prima amused hoor. (…) Haha kom je dat nu achteraf vragen ja? Enfin: we staan achter wat wij gemaakt hebben. That’s it.”

Hij vervolgt: “We zijn dus twee onafhankelijke redacties, en wij staan – nogmaals – honderd procent achter wat we gemaakt hebben. Wat de omroep verder doet moeten zij weten.”

Twitter

Het Twitter-gedoetje tussen Lars en Tim:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen