Thijs Zeeman volledig gesloopt: ‘Pak lekker Marieke Elsinga aan!’

Thijs Zeeman wordt na zijn kritiek aan het adres van Pieter Omtzigt flink door de mangel gehaald door opiniemaker Harry Vermeegen. “Pak lekker je eigen collega Marieke Elsinga aan!”

Harry Vermeegen, Marieke Elsinga en Thijs Zeeman © YouTube, RTL

RTL 5-presentator Thijs Zeeman heeft zich vorige week de woede op de hals gehaald door een negatieve tweet te plaatsen over het Op1-optreden van politicus Pieter Omtzigt. “Ben ik de enige die inmiddels totaal Omtzigt-moe is? Dat constante geklaag in combinatie met die slachtofferrol…”, zei hij. “Man man man hij geeft een berg negatieve energie.”

Keukendivisie

Harry Vermeegen vindt het een lelijke opmerking. Hij zegt op zijn opiniekanaal: “Er is een relletje geweest op de sociale media en dat gaat dan over ene Thijs Zeeman. Die kennen jullie misschien niet, maar Thijs werkt zal ik maar zeggen in de keukendivisie op RTL 5 en daar heeft hij een programmaatje waarin hij mensen lastigvalt die wee mensen lastigvallen.”

Hij vervolgt: “Zoiets, dat is het. Dat is Thijs Zeeman. En die Thijs Zeeman dacht bij zichzelf: ik ga eens even een tweetje versturen over Omtzigt, Pieter Omtzigt. Ja, ja! Dat dacht hij bij zichzelf!”

Baggertsunami

Die Omtzigt-moeheid waar Thijs het over heeft, herkent Harry niet. “Ja, jij bent waarschijnlijk de enige, Thijs. Hij heeft een tsunami aan bagger over zich heen gekregen. Er kwam enorm veel kritiek op en daar schrok onze Thijs een beetje van, dus Thijs dacht: ho, ho, ho. En wat deed-ie? Hij heeft gelijk zijn tweetje weggehaald en gewist.”

Thijs gaf als reden dat ‘sommige discussies niet via dit medium gevoerd kunnen worden’. Onzin, meent Harry: “Nee, je was geschrokken, Thijs. Je dacht: dat had ik beter niet kunnen doen. Nee, inderdaad!”

Op de rails

Het is logisch dat Thijs zo onder vuur lag, vindt Harry. “Thijs Zeeman, luister nou eens goed: die Pieter Omtzigt is gelukkig nog een man die probeert om de ontspoorde politiek in Nederland nog een beetje op de rails te houden. Dat is Omtzigt en daar moeten we heel blij mee zijn met die man, want die zit alleen maar in dossiers te snuffelen.”

Hij vervolgt: “Omtzigt is gewoon de luis in de pels van de politiek. Laat die man nou gaan en ga daar nou niet kritiek op hebben. Wat een flauwekul.”

Marieke Elsinga

Welk advies heeft Harry voor Thijs? “Wat jij moet doen, Thijs Zeeman: ga jij eens kritiek leveren op die hut, op die tent waar je werkt. Dat RTL, met die enorme rotzooi die ze allemaal uitzenden. Hè? Waarom doe je niet even een leuk tweetje over dat geweldige programma Alles is Muziek van jullie? Hè? Dát had je moeten doen!”

“We blijven met onze vingers van Pieter af!”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen