Luuk Ikink heeft na jaren opeens nieuw socialshoekje: ‘Armzalig’

Luuk Ikink heeft plotseling, vanuit het niets, een nieuw socialshoekje gekregen in RTL Boulevard. Hij staat opeens naast een verticaal scherm, terwijl hij eerst altijd een horizontaal scherm had.

Luuk Ikink © RTL

Het nog altijd succesvolle RTL Boulevard heeft elke dag een rubriekje waarin Luuk Ikink naast een scherm staat om allerlei foto’s en filmpjes van sociale media als TikTok en Instagram te laten zien. Het plekje in de studio dat daarvoor bestemd is, heet de ‘social corner’. En dat hoekje is onaangekondigd op de schop genomen.

Verticaal scherm

Waar Luuk tot deze week altijd naast een regulier, horizontaal tv-scherm stond (zie foto onderaan dit artikel), staat hij nu opeens naast een verticaal scherm (zie boven). De keuze daarvoor is duidelijk: het scherm sluit nu meer aan bij de smartphonebeleving en de meeste mensen bezoeken sociale media via hun telefoon.

Wel ziet het hoekje van Luuk er nu een beetje kaal en statisch uit, omdat de kijker vooral naar een muur met wat social-media-logootjes zit te kijken.

Scherm gehalveerd

Het nieuwe socialshoekje van Luuk wordt niet bepaald veelbesproken op sociale media. Een enkeling geeft er zijn mening over. “Hee, een nieuwe display 😂 Leuk voor Luuk”, twittert tv-kijker Lianne bijvoorbeeld.

Kijker Thijs lijkt niet enthousiast: “Bezuinigingen bij RTL Boulevard: Luuks scherm is gehalveerd 😭.”

Armzalig

EenVandaag-stagiair Michel van den Bos is wel positief: “Ik vind dit wel meer ‘social’ uitstralen. Nu lijkt het op een telefoon, in plaats van dat het op een gewone tv lijkt.”

En Jeroen tot slot: “Die ‘social corner’ is nu wel erg armzalig en ongezellig. 😄”

Oude hoekje

Het oude hoekje van Luuk:

Luuk Ikink
© RTL

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de TikTok-filmpjes toegevoegde waarde bieden aan RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen