Thijs Zeeman beschuldigt Angela de Jong: ‘Ze valt door de mand!’

Thijs Zeeman beschuldigt Angela de Jong ervan dat ze een tv-recensie over hem heeft geschreven zónder zijn programma te bekijken. “Haar column is gebaseerd op pertinente onwaarheden.”

Angela de Jong en Thijs Zeeman © RTL, shotbysud

Twee jaar geleden heeft Angela de Jong een zeer kritische column geschreven over het programma van Thijs Zeeman. ‘Je zal maar Thijs Zeeman zijn en over de rug van vier onschuldige kinderen willen scoren’, luidde de kop. De opiniediva was zeer kritisch over één specifiek fragment in zijn programma Zeeman Confronteert.

Angela met buikpijn

Angela schreef destijds in de krant: “Het absolute dieptepunt van de uitzending was een door Samantha opgenomen filmpje waarin Eelco haar te lijf gaat en hun kinderen gillend en huilend toekijken. Het geluid ging door merg en been. Zeeman was er kennelijk erg trots op dat hij er de hand op had weten te leggen, want hij liet het twee keer zien.”

Ze vervolgde: “Ik kreeg er buikpijn van. En die heb ik nog steeds. Je zal die kinderen maar zijn. Je zal zulke ouders hebben. En je zal maar Thijs Zeeman zijn en over de rug van vier onschuldige kinderen willen scoren.”

Thijs slaat terug

Thijs stelt nu op NPO Radio 1 dat Angela hier niet erg professioneel bezig was. “Ik ben heel blij dat je dit aan mij vraagt, want soms zie je wel eens aan een column dat je denkt: blijkbaar hoef je geen programma te zien om er toch een column over te kunnen schrijven.”

Hij vervolgt: “Als zij namelijk gewoon écht naar mijn programma had gekeken, dan had ze meteen kunnen zien dat deze kinderen totaal niet in beeld waren, want dat doen we natuurlijk niet.”

In scène gezet

Het klopt dus niet wat Angela schrijft? “Het klopt helemaal niet, nee. De vrouw in kwestie heeft een stalking in scène gezet. Een groot probleem in Nederland is ouderverstoting: er is een conflict tussen twee ouders en de vrouw of de man probeert de andere ouder uit het gezag te krijgen.”

Hij vervolgt: “Zij heeft door ons in te schakelen geprobeerd om haar man uit de ouderlijke macht te zetten. Daar heeft ze onder andere een filmpje ingezet, waarmee ze aangaf: ik word hier mishandeld. Wij hebben het filmpje geanalyseerd en we zien eigenlijk dat ze dit van A tot Z ensceneert. Dus ze roept heel hard, maar er gebeurt helemaal niks.”

‘Twee keer? Nee!’

Je hóórt alleen die kinderen op de achtergrond, aldus Thijs. “Dat filmpje hebben wij één keer laten zien; je ziet alleen haar in beeld en je hoort de kinderen, en de tweede keer hebben we het alleen maar laten horen. Niet meer laten zien. Als die kinderen op dat beeld hadden gestaan, dan had het filmpje de uitzending niet gehaald.”

Waarom was het belangrijk om dat filmpje te tonen? “Dit filmpje werd niet alleen bij ons ingezet, maar ook bij de rechtbank, dus het diende een functie. Als Angela de Jong gewoon onze aflevering had gezien, dan had ze begrepen dat deze column eigenlijk kant noch wal raakt. Ik denk dat ze hem niet gezien heeft.”

Gekrakeel

Maar hoe kan Angela de Jong een column schrijven zonder dat ze de uitzending gezien heeft? “Ja, ze kwam op het gekrakeel af. Dat heb je wel eens.”

“Soms wordt er op Twitter heel veel geluid gemaakt dat er iets gebeurt. Ze heeft waarschijnlijk een deel gezien en daar een column over geschreven.”

Tweet

Thijs is boos:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen